Περισσότερες εμπορικές επωνυμίες από τη

Φωτίζοντας ένα δράκο:

μια γέφυρα

στην ευημερία

Dragon Bridge
Da Nang, Βιετνάμ


Ανακαλύψτε πώς ο φωτισμός μεταμόρφωσε τη γέφυρα Dragon Bridge του Da Nang σε ένα 24ωρο σημείο αναφοράς.
Ο φωτισμός LED της Philips φέρνει ευημερία στη Da Nang - φωτίζοντας ένα δράκο

Το νέο σημείο αναφοράς
του Da Nang

είναι ένα συνεχώς μεταλλασσόμενο λειτουργικό έργο τέχνης που τοποθετεί το Βιετνάμ στον παγκόσμιο χάρτη σχεδιασμού φωτισμού."
Μια κοντινότερη άποψη της κεφαλής του δράκου
Ζευγάρι απολαμβάνει το ποτό τους με φόντο τη φωτισμένη γέφυρα Dragon Bridge - Philips

Η πρόκληση του πελάτη

 

Η πρόσφατα κατασκευασμένη γέφυρα Dragon Bridge στη Da Nang είχε ανάγκη από θεαματικό φωτισμό για να διατηρεί την εμβληματική της μορφή και τη νύχτα. Θέλοντας να υποστηρίξει σθεναρά την αειφορία, το δημοτικό συμβούλιο αναζήτησε έναν ενεργειακά αποδοτικό τρόπο φωτισμού αυτού του μυθικού μνημείου.

Ο κατάλληλος φωτισμός 

 

Η νέα γέφυρα Dragon Bridge συνεισφέρει στο πέταγμα της Da Nang προς την ευημερία, επιτρέποντας την εύκολη μετακίνηση μεταξύ του αεροδρομίου της πόλης και άλλων σημείων εισαγωγής. Υπήρχε απαίτηση εκτεταμένου φωτισμού προκειμένου να φωτίζεται έντονα ο δράκος και να παρέχεται κρυστάλλινη ορατότητα στους οδηγούς. Ωστόσο, με μήκος 666 μέτρων και έξι λωρίδες κυκλοφορίας, ο μεγάλος αριθμός των απαιτούμενων φωτιστικών θα μπορούσε να αποτελεί μια τεράστια κατανάλωση ενέργειας για την πόλη.

Η απάντηση ήταν η τεχνολογία LED. Η ευέλικτη τοποθέτηση του ColorBurst PowerCore και ο ισχυρός διάχυτος φωτισμός του ColorBurst Reach, φωτίζουν πλέον το δράκο με εντυπωσιακά εφέ. Το περίγραμμα του γλυπτού έχει στολιστεί με μια γεμάτη έμπνευση αλληλεπίδραση φωτός και σκιάς, η οποία είναι ορατή από μίλια μακριά. Επιπλέον, εγκαταστάθηκαν φωτιστικά Vaya Linear κατά μήκος των πλευρών της γέφυρας, προσθέτοντας λάμψη που τραβά τα βλέμματα.

Πέρα από αυτά τα αισθητικά επιτεύγματα, επιτεύχθηκαν οι κορυφαίοι στόχοι αειφορίας του συμβουλίου. Η μακροζωία και η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας των φωτιστικών, σημαίνουν ότι η πόλη θα δαπανά λιγότερα για συντήρηση από ότι θα δαπανούσε με παραδοσιακό φωτισμό. Ο ευέλικτος χειρισμός σημαίνει επίσης ότι τα χρώματα μπορούν εύκολα να αλλαχτούν στις περιόδους διακοπών και φεστιβάλ, προσθέτοντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στην κατασκευή.


Ο ελκυστικός σχεδιασμός αυτής της λύσης φωτισμού, καθιστά ευδιάκριτα τη γέφυρα Dragon Bridge μια πύλη για το Βιετνάμ και τον υπόλοιπο κόσμο με την πόλη Da Nang.

  • ColorBurst Powercore
    ColorBurst Powercore
    Το ColorBurst Powercore είναι ένα φωτιστικό LED υψηλής απόδοσης που προορίζεται για εξωτερικό χώρο και είναι σχεδιασμένο να προσφέρει φωτισμό ανάδειξης και τοποθεσιών. Τα κανονικής...
  • Vaya Linear LP
    Vaya Linear LP
    Το Vaya Linear LP είναι ένα εξαιρετικά λεπτό γραμμικό φωτιστικό υπαίθριων χώρων, για εφαρμογές ανάδειξης επιφανειών χαμηλού επιπέδου, με οπτικό σύστημα ευρείας δέσμης 120° ή ελλειπ...

Σχετικά έργα