Περισσότερες εμπορικές επωνυμίες από τη

Εμφάνιση ταιριαστή

για έναν βασιλιά

Βασιλικό Κάστρο,
Βαρσοβία, Πολωνία


Ανακαλύψτε πώς ζωντάνεψε το Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας με φωτισμό εξωτερικών χώρων LED
Ο ελκυστικός φωτισμός κάνει το Βασιλικό κάστρο στην Πολωνία να ξεχωρίζει

Χάρη στο
νέο φωτισμό,

το περίγραμμα και οι αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες φανερώνονται τη νύχτα, αναδεικνύοντας την ομορφιά του κάστρου."

 

- Καθ. dr hab. Andrzej Rottermund, Διευθυντής του Βασιλικού Κάστρου στην Βαρσοβία

Εξωτερικός χώρος Βασιλικού παλατιού στη Βαρσοβία, Πολωνία, όμορφα φωτισμένος με Philips lighting

Η πρόκληση του πελάτη


Το Βασιλικό Παλάτι είναι η περηφάνια της Πολωνίας. Χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και τα βασιλικά του αγάλματα και η διακοσμημένη πρόσοψη αποτελούν έμπνευση σε όσους το παρατηρούν. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του κάστρου αναζητούσαν ένα νέο σχεδιασμό φωτισμού που θα αναδείκνυε το άψογα διατηρημένο κάστρο με τον καλύτερο φωτισμό.

Ο κατάλληλος φωτισμός 


Το παλιό κάστρο είχε καθυστερήσει πολύ να αποκτήσει μια σύγχρονη σχεδίαση φωτισμού. Οι αρμόδιοι ήθελαν το νέο σύστημα να τονίζει την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του κτιρίου και να διατηρεί το χρώμα της πρόσοψης. Σημαντικό ήταν επίσης ο εξωτερικός φωτισμός να είναι ορατός από μακριά χωρίς ωστόσο να αλληλεπιδρά με τις κινήσεις των οχημάτων ή των πεζών στην Πλατεία του Κάστρου. Όπως και τα τείχη του κάστρου, οι προσδοκίες ήταν υψηλές.

 

Ο φωτισμός LED ήταν έτοιμος εκπληρώσει τις προσδοκίες. Χωνευτοί προβολείς εδάφους φωτίζουν το κάστρο τη νύχτα, παρέχοντας ευδιάκριτο λευκό φως με εξαιρετική απόδοση χρωμάτων. Η απόχρωση της πρόσοψης του κάστρου διατηρήθηκε ιδανικά και ο φωτισμός δημιουργεί εντυπωσιακά εφέ σκίασης που ενισχύουν την μεγαλοπρεπή εμφάνιση του κτιρίου. Και καθώς τα φωτιστικά είναι χωνευτά στο έδαφος, παραμένουν διακριτικά και δεν δημιουργούν εμπόδια.

 

Πρόσθετος φωτισμός ανάδειξης τραβά τα βλέμματα στην οροφή, όπου γραμμικά φωτιστικά eW Graze φωτίζουν τα αγάλματα. Με κρυστάλλινο φως να τα φωτίζει από κάτω, οι φιγούρες παίρνουν αγγελική μορφή που εντυπώνεται στη μνήμη του θεατή. Μετά το σούρουπο, χωρίς αμφισβήτηση, το κάστρο δείχνει ομορφότερο από ότι την ημέρα, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες με την επιβλητική του αρχιτεκτονική και τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά εφέ φωτισμού.

 

Η χρήση συστημάτων LED για τον εξωτερικό φωτισμό έχει μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 70%. Επιπλέον, οι προβολείς έχουν διάρκεια ζωής 50.000 ώρες, σχεδόν 10 έτη λειτουργίας χωρίς απαίτηση συντήρησης.

  • eW Graze EC Powercore
    eW Graze EC Powercore
    Το eW Graze EC Powercore είναι ένα οικονομικό, υψηλής απόδοσης γραμμικό φωτιστικό εξωτερικών χώρων που είναι σχεδιασμένο για να αναδεικνύει αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, από υφές ε...

Προστατεύοντας μια
μεγαλοπρεπή εμφάνιση

Η Ομάδα

Βασιλικό Κάστρο

Πελάτης

Piotr Linca (Xeno Lighting)

Σχεδιαστής φωτισμού

Σχετικά έργα