Περισσότερες εμπορικές επωνυμίες από τη

Ταράζοντας τα νερά
σε ένα θεαματικό παραλιακό θέρετρο

Uljanik cranes, Pula, Κροατία

 

Οι φωτεινοί γίγαντες της Pula φωτίστηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Visualia, του φεστιβάλ φωτός σε συνεργασία με το Τουριστικό Συμβούλιο της Pula. Η νυχτερινή βόλτα κατέληξε σε ένα φωτεινό φινάλε παρουσία χιλιάδων επισκεπτών στο παραλιακό μέτωπο της Pula, με τους γερανούς να φωτίζονται δυναμικά στο ρυθμό της μουσικής.

Γερανοί ναυπηγείου - Φωτεινοί γίγαντες στην Pula από τη Skira

Η ιδέα
συνδέεται και

με την εποχή που ως νέος πέρναγα πολύ χρόνο κάνοντας προπονήσεις στον κωπηλατικό σύλλογο που βρίσκεται απέναντι από το Uljanik. Κάθε μέρα έβλεπα τους γερανούς που κυριαρχούν στον ορίζοντα του κόλπου της Pula bay. Πιστεύω ότι το έργο επιτυγχάνει να τονίσει αυτό το ξεχωριστό σύμβολο της πόλης και να εξυμνήσει την βιομηχανική της κληρονομιά.”

 

-Dean Skira, σχεδιαστής φωτισμού, Lumenart Ltd

Γερανοί φωτισμένοι με Philips lighting δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα
Γερανοί στο παραλιακό μέτωπο της Pula, Κροατία όμορφα φωτισμένοι με φωτισμό εξωτερικών χώρων Philips

Το έργο

 

Η μεσογειακή πόλη της Pula στην Croatia, για παράδειγμα, είναι γνωστή για το ναυπηγείο της Uljanik, ένα από τα παλαιότερα σε λειτουργία παγκοσμίως. Το Uljanik, κατασκευασμένο το 1856, κυριαρχεί στον ορίζοντα με οκτώ τεράστιους γερανούς. Όταν οι αρχές της πόλης άρχισαν να μελετούν την μετακόμιση του ναυπηγείου, ο σχεδιαστής φωτισμού Dean Skira αντιπρότεινε τον φωτισμό τους.

Γερανοί στο παραλιακό μέτωπο της Pula, Κροατία όμορφα φωτισμένοι με φωτισμό εξωτερικών χώρων Philips

Ο κατάλληλος φωτισμός

 

Το νέο μεγάλης κλίμακας φωτεινό χαρακτηριστικό προσθέτει την κάθετη διάσταση στο φωτισμένο θαλάσσιο ορίζοντα, δημιουργώντας ένα δυναμικό γλυπτό στο νυχτερινό τοπίο. Αυτό το μείγμα τεχνολογίας και ιστορίας αντιμετωπίζει με ευαισθησία το παρελθόν της πόλης ως το λιμάνι του ναυπηγείου, εξυμνώντας τις γενιές των εργατών που αποτελούσαν την καρδιά της Pula.

 

Οι τεχνικοί της Uljanik και της Skira φώτισαν τους γερανούς με 73 προβολείς Philips ColorReach Powercore gen2 LED. Κάθε φωτιστικό αποτελείται από 64 στοιχεία LED που μπορούν να προγραμματιστούν σε 16 εκατομμύρια διαφορετικούς συνδυασμούς χρώματος και έντασης.

 

Συνεπώς, ο σχεδιασμός του φωτισμού μπορεί να προσαρμοστεί για διάφορες περιστάσεις και εορτασμούς. Χρησιμοποιήθηκαν περσίδες για να μην υπάρχει ανεπιθύμητη διασπορά και φωτορρύπανση, καθώς και για τη δημιουργία πρόσθετων εφέ διάχυσης.

Πλεονεκτήματα

Πλεονεκτήματα
  • iPlayer3
    iPlayer3
    Το iPlayer 3 είναι ένας ελεγκτής φωτισμού DMX με δυνατότητα αποθήκευσης και αναπαραγωγής προσαρμοσμένων ή προγραμματισμένων εκ των προτέρων φωτεινών επιδείξεων. Το iPlayer μπορεί ν...

Μεταλλικοί μονόλιθοι
που έγιναν μαγικοί

Η Ομάδα

Τουριστικό συμβούλιο Pula

Ναυπηγείο Uljanik

Dean Skira, Skira lighting design

Σχεδιασμός φωτισμού

Διαδικτυακή τοποθεσία

Χορηγοί και δωρητές

Υπουργείο Τουρισμού Κροατίας

Skira

Lumenart

Arenaturist

Uniline

Kamgrad

Δήμος Pula

 

Φωτογραφία

Goran Sebelic

Σχετικά έργα