Περισσότερες εμπορικές επωνυμίες από τη

Μετατρέποντας κτίρια  

σε φάρους

Νοσοκομείο παίδων Phoenix,
Arizona, ΗΠΑ


Ανακαλύψτε πώς ο πολύχρωμος εσωτερικός φωτισμός κάνει το νοσοκομείο παίδων Phoenix ένα πιο όμορφο μέρος να επισκεφτείς.
Βίντεο με τις δυνατότητες που υλοποιήθηκαν στο νοσοκομείο Phoenix

Μόνο η Philips Color Kinetics
είχε την ποιότητα,

τα ειδικά προϊόντα και την εξυπηρέτηση που ήταν αναγκαία για την υλοποίηση του οράματός μας."

 

- Scott Oldner, Scott Oldner Lighting Design

κοριτσάκι που κρατά ένα αρκουδάκι

Η πρόκληση του πελάτη


Το νοσοκομείο παίδων Phoenix αποφασίστηκε να ανακαινιστεί. Ως τμήμα του προγράμματος 538 εκατομμυρίων $, το σχέδιο ήταν να μετατραπεί το κτίριο σε έναν φάρο καλωσορίσματος που θα είναι ορατός από όλες τις κατευθύνσεις. Στο εσωτερικό του κτιρίου, το νοσοκομείο αναζήτησε τρόπο να προσφέρει στους επισκέπτες μια ευχάριστη αλλαγή της προσοχής τους από τις ιατρικές δυσκολίες.
Ο χώρος υποδοχής στο νοσοκομείο παίδων Phoenix φωτισμένο από την Philips Lighting

Ο κατάλληλος φωτισμός 

 

Η επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο δεν είναι ευχάριστη ούτε για τα παιδιά ούτε για τις οικογένειές τους. Με αυτό το δεδομένο, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τον εσωτερικό διάκοσμο για να αποσπούν την προσοχή και να γοητεύουν τους ασθενείς. Το αρχικό σχέδιο περιλάμβανε ένα εσωτερικό σιντριβάνι τοίχου με πραγματικό νερό, αλλά λόγω κόστους, έπρεπε να βρεθεί εναλλακτική λύση. Αντί για αυτό, χρησιμοποιήθηκαν φωτιστικά iColor Cove MX Powercore που δημιουργούν εφέ νερού με εναλλασσόμενες σκιές μπλε και νερού.


Στο χώρο υποδοχής και στους διαδρόμους, τοποθετήθηκε επιπλέον φωτισμός για να εδραιώσει το χαρούμενο περιβάλλον. Χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια φώτα iColor Cove MX Powercore που προσφέρουν ζωντανά χρώματα και ζωντανεύουν την ατμόσφαιρα του νοσοκομείου. Περιττό να τονίσουμε ότι δεν έχει καμία σχέση με το τυπικό μουντό νοσοκομειακό περιβάλλον.


Στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου υιοθετήθηκε η ίδια πολύχρωμη φιλοσοφία. Η κεντρική ιδέα ήταν να μετατραπεί το κτίριο σε έναν φάρο θετικής ενέργειας, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις οικονομικές και οικολογικές απαιτήσεις. Χρησιμοποιήθηκαν φωτιστικά iColor Accent Powercore για να τονίσουν τα χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά πτερύγια του κτιρίου με καλλιτεχνικές, δυναμικές χρωματικές αποδόσεις. Μακριές λωρίδες χρώματος διαγράφουν την όψη του κτιρίου και συνδυάζονται με την εικόνα που προβάλλει από τον χώρο υποδοχής.


Πλέον το νοσοκομείο ψυχαγωγεί και χαλαρώνει και τους επισκέπτες και τους ασθενείς με ζωντανά χρώματα και μαγικές πολύχρωμες προβολές.

  • iColor Accent MX Powercore
    iColor Accent MX Powercore
    iColor Accent MX Powercore is a direct view linear LED fixture ideally suited for creating long ribbons of color and color-changing effects. Variable resolution offers the precisio...
  • iColor Cove MX Powercore
    iColor Cove MX Powercore
    Αυτό το ισχυρής έντασης φωτιστικό LED προσφέρει αμέτρητες επιλογές για παροχή ζωντανού φωτός σε γωνίες και σημεία ανάδειξης εσωτερικών χώρων. Ως κορυφαίο μέλος της οικογένειας iCol...

Σχετικά έργα