Κάνοντας πλατείες πόλεων

κοινωνικές

Πλατείες Saint-Gervais,
Γενεύη, Ελβετία


Ανακαλύψτε πώς απλές πλατείες πόλης μεταμορφώθηκαν σε συναρπαστικά σημεία κοινωνικής συναναστροφής με φωτισμό πλατειών LED.

Χάρη στα ενεργειακά αποδοτικά,
χαμηλής απαίτησης

συντήρησης LED, η Γενεύη εξοικονομεί χρήματα και ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών."

Η πρόκληση του πελάτη


Η περιοχή Saint-Gervais στην Γενεύη ήταν υπό ριζική ανακαίνιση. Έχοντας αποφασίσει να δημιουργήσει περισσότερους χώρους χαλάρωσης και κοινωνικής συναναστροφής για τους ντόπιους, το τοπικό συμβούλιο μετέτρεψε τρεις πλατείες σε πεζόδρομους - στέκια. Για την ολοκλήρωση της μεταμόρφωσης, υπήρχε ανάγκη από μια φιλική προς τον κόσμο λύση φωτισμού.
    • Manage your projects with MyProjects
      Use MyProjects to create, save manage and share items and projects with you colleagues and team members.

Ο κατάλληλος φωτισμός 


Πριν από τις ανακαινίσεις, οι τρεις πλατείες ήταν πολύ διαφορετικές. Η Place Simon-Goulart ήταν χώρος στάθμευσης, η Place Saint-Gervais μια νησίδα κυκλοφορίας και η Place de Bel-Air ένας αφιλόξενος κόμβος μέσων μαζικής μεταφοράς. Στα πλαίσια των μεταμορφώσεων και οι τρεις πλατείες είχαν ανάγκη από φωτισμό που να είναι σύμφωνος με το Master Plan φωτισμού της Γενεύης.

 

Η Place Simon-Goulart έγινε ένας σημαντικός χώρος συνάντησης για όλες τις γενιές, ολοκληρωμένος με σιντριβάνια και ελκυστική αρχιτεκτονική. Χρησιμοποιήθηκε φωτισμός πλατειών Philips για να δημιουργήσει μια ασφαλή και κοινωνική ατμόσφαιρα που θα προσελκύει τον κόσμο και το βράδυ. Το σύστημα φωτισμού είναι αναρτημένο από καλώδια σε ύψος οκτώ μέτρων από το έδαφος προκειμένου να ελευθερωθεί όσο το δυνατόν περισσότερος χώρος στο έδαφος. Ένας ‘πολυέλαιος’, αποτελούμενος από τρία φωτιστικά δρόμων με λαμπτήρες LED, φωτίζει το κεντρικό τμήμα της πλατείας χωρίς ανεπιθύμητες θαμβώσεις.

 

Στην Place de Saint-Gervais, επίτοιχα φωτιστικά απελευθερώνουν χώρο και διατηρούν ένα άνετο κοινωνικό περιβάλλον. Στην Place de Bel-Air, φωτιστικά δέσμης RGB LED εγκαταστάθηκαν στην κορυφή τριγωνικών στύλων. Καθώς η πλατεία χαρακτηρίζεται από τους ισχυρούς της ανέμους, τα φώτα έχουν προγραμματιστεί να αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την τρέχουσα ταχύτητα του ανέμου. Αυτό το εφέ αλλαγής χρώματος είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης των ντόπιων και προσδίδει μια νέα αίσθηση περηφάνιας στην περιοχή.

 

Η εγκατάσταση στην Γενεύη ήταν μια επιτυχημένη συμμετοχή στον διαγωνισμό city.people.light της Philips του 2013, κερδίζοντας το τρίτο βραβείο στον δημοφιλή διαγωνισμό.

Συμπληρώνοντας
τον αστικό σχεδιασμό

Η Ομάδα

Περιοχή Saint-Gervais, Γενεύη

Πελάτης

Σχετικά έργα

You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website