Τώρα επισκέπτεστε τη διαδικτυακή τοποθεσία της Philips Lighting. Υπάρχει διαθέσιμη τοπική έκδοση.
Προτάσεις

  Φωτισμός σηράγγων που

  'φτάνει στο τέρμα'

  Lundbytunnel,
  Γκέτεμποργκ, Σουηδία


  Ανακαλύψτε πώς ο φωτισμός LED αυξάνει την ασφάλεια στην μεγάλου μήκους σήραγγα Lundbytunnel
   Το εσωτερικό της σήραγγας Lundbytunnel φωτισμένο με φωτισμό σηράγγων της Philips

  Ανησυχούσαμε για την
  θάμβωση

  από τον φωτισμό LED αλλά αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Το φωτιστικό TunLite LED προσφέρει καλή κατανομή και ομοιομορφία φωτισμού και επιπλέον το σύστημα στο σύνολό του είναι πολύ ελκυστικό."

   

  -Berth Torsson, Τεχνικός Διαχειριστής Έργου, Trafikverket (Σουηδικός Οργανισμός Διαχείρισης Κυκλοφορίας)

  Σήραγγα Lundbytunnel φωτισμένη από την Philips
  Σήραγγα Lundbytunnel φωτισμένη από την Philips

  Η πρόκληση του πελάτη

   

  Η σήραγγα Lundbytunnel στο Γκέτεμποργκ απαιτούσε φωτισμό μεγάλης απόστασης. Με μήκος 2,2km, τα συστήματα φωτισμού της ήταν σε λειτουργία 24 ώρες την ημέρα. Όταν τα υφιστάμενα φώτα έφτασαν στο τέλος του κύκλου ζωής τους, ο οργανισμός διαχείρισης κυκλοφορίας Trafikverket αναζήτησε μια κορυφαία τεχνολογικά λύση αντικατάστασης.

  Ο κατάλληλος φωτισμός 


  Για να 'φτάσει στο τέρμα' ο φωτισμός σηράγγων πρέπει να καλύπτει αρκετά πρότυπα. Η Trafikverket ήθελε ενεργειακά αποδοτικά φωτιστικά που να προσφέρουν λευκό φως με καλή απόδοση χρωμάτων. Και καθώς η συντήρηση απαιτεί διακοπή λειτουργίας και μεγάλο κόστος, ο φωτισμός έπρεπε να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Τέλος, το σύστημα έπρεπε να καλύπτει τα πρότυπα φωτεινότητας και να έχει ομοιομορφία χωρίς στροβοσκοπικά εφέ.

   

  Το Philips TunLite LED μπήκε στην δοκιμασία. “Πραγματοποιήσαμε μια δοκιμαστική εγκατάσταση με 10 66W TunLite LED”, εξηγεί ο Berth Torsson, Τεχνικός Διαχειριστής Έργου στην Trafikverket. “Τα αποτελέσματα του LED ήταν τόσο καλά που δοκιμάσαμε να μειώσουμε την ισχύ στα 61 W. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, έτσι εγκαταστήσαμε 160 φωτιστικά στο κέντρο της οροφής της σήραγγας. Η απόσταση μεταξύ των φωτιστικών είναι 8 μέτρα, ενώ προηγουμένως η απόσταση ήταν 6 μέτρα. Τώρα έχουμε αποφασίσει να εγκαταστήσουμε LED σε όλη την σήραγγα.”

  Χρειάζονται πλέον λιγότερα φώτα, μειώνοντας το ολικό κόστος. Επιπλέον, ο νέος φωτισμός έχει ενισχύσει την ασφάλεια στην σήραγγα. Ο Berth Torsson εξηγεί: “Οι χρήστες αντέδρασαν πολύ θετικά. Διαπιστώνουν ότι ο λευκός φωτισμός LED είναι πολύ πιο διαυγής από το κίτρινο φως των παλιών λαμπτήρων SON. Έχουν επίσης καλύτερο δείκτη χρωματικής απόδοσης, Ra 70, βελτιώνοντας την οδική ασφάλεια στην σήραγγα”.

  Τα επαναστατικά φώτα LED έχουν διάρκεια ζωής 60.000 ώρες, ελαχιστοποιώντας το κόστος συντήρησης και τις διακοπές στην κυκλοφορία. Η κατανάλωση ενέργειας έχει μειωθεί κατά 21.000 kWh ανά έτος και οι εκπομπές CO2 κατά 25.000 kg ανά έτος.

  Μειώνοντας τον οδικό κίνδυνο με το φως

  Η Ομάδα

  Trafikverket, Berth Torsson

  Πελάτης

  Σχετικά έργα