Τώρα επισκέπτεστε τη διαδικτυακή τοποθεσία της Philips Lighting. Υπάρχει διαθέσιμη τοπική έκδοση.
Προτάσεις

  Απολυμάνετε το σπίτι σας από μικρόβια με αποτελεσματικό και εύκολο τρόπο

  Προστατεύστε το σπίτι σας από ιούς και βακτήρια με φωτισμό UV-C

   

  Η επιτραπέζια λάμπα απολύμανσης με ακτινοβολία UV-C της Philips μπορεί να αδρανοποιήσει αποτελεσματικά ιούς, βακτήρια, μούχλα και σταγονίδια μέσα σε λίγα λεπτά. Οι ενσωματωμένοι αισθητήρες και χρονοδιακόπτες παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για εσάς και την οικογένειά σας.

  εικονίδιο βακτηρίων
  Όλα τα βακτήρια και οι ιοί που έχουν υποβληθεί σε δοκιμές έως σήμερα ανταποκρίνονται στην απολύμανση με ακτινοβολία UV-C²
  εικονίδιο εργαστηρίου
  Σε εργαστηριακές δοκιμές, οι πηγές φωτός μας UV-C μείωσαν τη μεταδοτικότητα του SARS-CoV-2 (ο ιός που προκαλεί COVID-19) σε μια επιφάνεια κάτω από τα ανιχνεύσιμα επίπεδα σε μόλις 9 δευτερόλεπτα³
  εικονίδιο λεπτών
  Απολυμαίνει επιφάνειες και αντικείμενα σε λίγα λεπτά¹

  Τι είναι η τεχνολογία UV;

   

  Η υπεριώδης (UV) ακτινοβολία είναι αόρατη στο ανθρώπινο μάτι και χωρίζεται σε UV-A, UV-B και UV-C.

   

  Η UV-C έχει μήκος κύματος που κυμαίνεται στο εύρος 100-280 nm. Στο γράφημα παρατηρείται ότι η αποστειρωτική δράση μεγιστοποιείται σε μήκος κύματος 265 nm και εμφανίζει μείωση και σε αμφότερες τις πλευρές. Οι λαμπτήρες UV-C χαμηλής πίεσης της Philips εκπέμπουν ακτινοβολία κυρίως σε μήκος κύματος 254 nm, όπου η δράση στο DNA φθάνει στο 85% της τιμής κορυφής και στο 80% στην καμπύλη IES. Ως αποτέλεσμα, οι λάμπες μας αποστείρωσης είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην αποδόμηση του DNA των μικροοργανισμών. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να αναπαραχθούν και να προκαλέσουν νόσο.

   

  Η αποτελεσματική αντίσταση των μικροοργανισμών στο υπεριώδες (UV) φως διαφέρει σημαντικά. Επιπλέον, το περιβάλλον ενός συγκεκριμένου μικροοργανισμού επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη δόση ακτινοβολίας που απαιτείται για την καταστροφή του.

  τεχνολογία uv-c
  γράφημα uv-c

  Επιτραπέζιες λάμπες απολύμανσης με UV-C της Philips

  εικονίδιο χρήσης
  Απλό στη χρήση, με ευκρινή πίνακα ελέγχου και φωνητική καθοδήγηση
  εικονίδιο προστασίας
  Επιπλέον επίπεδο προστασίας με αισθητήρες και χρονοδιακόπτες
  εικονίδιο εμπειρίας
  Η Philips διαθέτει 35 χρόνια εμπειρίας στον φωτισμό UV-C
  εικονίδιο διάταξης οδήγησης
  Αποκλειστικός σχεδιασμός διάταξης οδήγησης για αποτελεσματικότητα στην απολύμανση

  Εύκολο στην εγκατάσταση και στη χρήση

  Επιτραπέζια λάμπα απολύμανσης με UV-C της Philips

  Συχνές ερωτήσεις

  Η εμφάνιση και αισθητική της επιτραπέζιας λάμπας απολύμανσης Philips UV-C είναι παρόμοιες με εκείνες των ανταγωνιστικών προϊόντων, άρα τι είναι αυτό που κάνει τη λάμπα της Philips να ξεχωρίζει;

  Οι περισσότεροι  ανταγωνιστές χρησιμοποιούν περίβλημα εξ'ολοκλήρου από πλαστικό, το οποίο μπορεί εύκολα να υποστεί ζημιά μετά από  σύντομη έκθεση σε ακτινοβολία UV-C. Η επιτραπέζια λάμπα απολύμανσης Philips UV-C, διαθέτει μεταλλικό  περίβλημα το οποίο έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής όταν εκτίθεται σε ακτινοβολία UV-C.

  Μετά την αποχώρηση από το δωμάτιο, πώς διασφαλίζεται ότι είναι ασφαλές να επιστρέψουμε σε αυτό;

  Χρησιμοποιείται ένας υψηλής ποιότητας αισθητήρας μικροκυμάτων για την ανίχνευση ανθρώπων και ζώων. Με την ανίχνευση, διακόπτεται αυτόματα η λειτουργία της επιτραπέζιας λάμπας απολύμανσης με UV-C.

  Για πόσο χρόνο θα πρέπει να μένει ενεργοποιημένη η επιτραπέζια λάμπα απολύμανσης Philips UV-C, ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματική απολύμανση;

  Ανατρέξτε στον πίνακα παρακάτω.

  Σύσταση

  Χρόνος απολύμανσης:

  Μπάνιο/Κουζίνα: 15 λεπτά

  Υπνοδωμάτιο: 30 λεπτά

  Καθιστικό: 45 λεπτά

  Η αποτελεσματικότητα της απολύμανσης θα ποικίλλει ανάλογα με τη διάρκεια της απολύμανσης, την απόσταση και τον τύπο της επιφάνειας/του αντικειμένου.

  *Καθιστικό – 28 m2, εμβέλεια 3 m, Υπνοδωμάτιο – 20 m2, εμβέλεια 2,5 m, Μπάνιο/Κουζίνα – 13 m2, εμβέλεια 2 m.

  Ποιοι όροι εγγύησης ισχύουν για την επιτραπέζια λάμπα απολύμανσης με UV-C της Philips;

  Εγγύηση 2 ετών από την ημερομηνία που αναγράφεται στην απόδειξη αγοράς. Η επιτραπέζια λάμπα απολύμανσης Philips UV-C, θα αντικαθίσταται εξ'ολοκλήρου, επειδή η αντικατάσταση είναι δυνατή μόνο ως σύνολο.

   

  *Η αποτελεσματικότητα του προϊόντος ως προς την αδρανοποίηση ορισμένων ιών, βακτηρίων, πρωτοζώων, μυκήτων ή άλλων επικίνδυνων μικροοργανισμών περιγράφεται στο εγχειρίδιο χρήσης που συνοδεύει το προϊόν. Η Signify δεν υπόσχεται ούτε εγγυάται ότι η χρήση του προϊόντος θα προστατεύσει οποιονδήποτε χρήστη ή θα αποτρέψει τυχόν λοίμωξη ή/και μόλυνση οποιουδήποτε χρήστη από τυχόν ιούς, βακτήρια, πρωτόζωα, μύκητες, ασθένεια ή νόσο. Το προϊόν δεν φέρει έγκριση, δεν προορίζεται για χρήση και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την απολύμανση ιατρικών συσκευών ή σε ιατρικό περιβάλλον. Η Signify δεν θα φέρει καμία απολύτως ευθύνη ή υποχρέωση για τυχόν απαιτήσεις ή ζημίες οι οποίες ενδέχεται να προκύψουν ή έχουν σχέση με οποιαδήποτε χρήση του προϊόντος εκτός από την προβλεπόμενη ή χρήση αντίθετα προς τις οδηγίες εφαρμογής και λειτουργίας, όπως αυτές καθορίζονται στο εγχειρίδιο χρήσης που συνοδεύει το προϊόν.

  Επιτρέπεται η χρήση της σε ιατρικές εγκαταστάσεις;

  Αυτή η συσκευή UV-C δεν έχει εγκριθεί ή/και πιστοποιηθεί ως ιατρική συσκευή και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση των επιφανειών ιατρικών συσκευών (όπως ιατρικές συσκευές σε δωμάτιο, χειρουργικές μάσκες ή/και χειρουργικές αναπνευστικές συσκευές).

  Μπορεί αυτή η συσκευή να αδρανοποιήσει τον ιό COVID-19;

  Με βάση τα δεδομένα που μας έχουν διατεθεί από το National Emerging Infectious Diseases Laboratories (NEIDL) του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και τα οποία θα αποτελέσουν το αντικείμενο μιας προσεχούς επιστημονικής δημοσίευσης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, υποδεικνύουν ότι οι πηγές φωτός UV-C της Signify που χρησιμοποιήθηκαν σε περιβάλλον εργαστηρίου για την ακτινοβόληση επιφάνειας υλικού επιμολυσμένης με SARS-CoV-2 (τον ιό ο οποίος προκαλεί την νόσο COVID-19) με δόση ακτινοβολίας UV-C ίση με 5 mJ/cm2 (χρόνος έκθεσης 6 δευτερόλεπτα) είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 99% του ιού SARS-CoV-2 που βρισκόταν στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Η ίδια έρευνα προσδιόρισε ότι  δόση ακτινοβολίας UV-C ίση με 22 mJ/cm2 έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 99,9999% του ιού SARS-CoV-2 στη συγκεκριμένη επιφάνεια (χρόνος έκθεσης 25 δευτερόλεπτα).

   

  Το NEIDL είναι ένα ερευνητικό κέντρο υπερσύγχρονης τεχνολογίας το οποίο περιλαμβάνει σημαντικά εργαστήρια περιορισμού επιπέδου Βιοασφάλειας 2, 3 και 4.

   

  Το πείραμα στο οποίο βασίστηκαν τα αυτά τα αποτελέσματα δοκιμών και από το οποίο λήφθηκαν τα δεδομένα διεξήχθη από τον Dr. Anthony Griffiths, Αναπληρωτή Καθηγητή Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και την ομάδα του Dr. Griffiths, στις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων National Emerging Infectious Diseases Laboratories του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, στη Βοστώνη, Μασαχουσέτη, των ΗΠΑ.3 Οι μεταβλητές της έρευνας διατίθενται κατόπιν σχετικού αιτήµατος.

  Υπάρχουν πιστοποιήσεις για την επιτραπέζια λάμπα απολύμανσης με UV-C της Philips;

  Αυτή η συσκευή UV-C είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα εξής πρότυπα

  Στοιχεία

  Πρότυπο/οδηγίες

  Ασφάλεια

  Ασφάλεια UV-C

  Οδηγία περί ασφάλειας GLA UV-C συμπεριλαμβανομένου του IEC 62471

  εικονίδιο προσοχής

  Προσοχή

  Η έκθεση σε ακτινοβολία UV-C μπορεί να είναι επικίνδυνη για ανθρώπους και ζώα. Πριν από τη χρήση, ακολουθήστε όλες τις οδηγίες ασφάλειας που αναγράφονται στο εγχειρίδιο του προϊόντος.
  1. Η αποτελεσματικότητα της απολύμανσης θα ποικίλλει ανάλογα με τη διάρκεια της απολύμανσης, την απόσταση και τον τύπο της επιφάνειας/του αντικειμένου. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο ή στην ιστοσελίδα του προϊόντος για λεπτομέρειες.
  2. Fluence (UV Dose) Required to Achieve Incremental Log Inactivation of Bacteria, Protozoa, Viruses and Algae Revised, όπως ενημερώθηκε και επεκτάθηκε από τους Adel Haji Malayeri, Madjid Mohseni, Bill Cairns και James R. Bolton. Με προγενέστερες συνεισφορές των Gabriel Chevrefils (2006) και Eric Caron (2006) Με αξιολόγηση από τους ομοτίμους Benoit Barbeau, Harold Wright (1999) και Karl G. Linden.
  3. Nadia Storm et al, Rapid and complete inactivation of SARS-CoV-2 by ultraviolet-C irradiation, 2020. Υπόκειται σε αξιολόγηση από ομοτίμους και διατίθεται μόνο ως προεκτύπωση στη διεύθυνση https://www.researchsquare.com/article/rs-65742/v2. Η δόση ακτινοβολίας UV-C που χρησιμοποιήθηκε στην παρούσα έρευνα ήταν ίση με 0,849 mW/cm².
  4. A comparison of pulsed and continuous ultraviolet light sources for the decontamination of surfaces. McDonald K.F., Curry R.D., Clevenger T.E., Unklesbay K., Eisenstark A., Golden J., Morgan R.D. IEEE Trans. Plasma Sci. 2000;28:1581–1587. doi: 10.1109/27.901237.