Προτάσεις

  Friends of Hue - Συχνές ερωτήσεις

  Μετάβαση σε θέμα

  Amazon Alexa
  Το Google Assistant
  Apple Homekit
  Razer

  Amazon Alexa

  Πώς συνδέω τα φώτα Hue με την Alexa;

  Α) Ρύθμιση Alexa για έξυπνα συστήματα φωτισμού Hue που ελέγχονται μέσω γέφυρας Hue Bridge:
    

  1. Για να συνδέσετε το Philips Hue στη συσκευή Alexa, θα χρειαστείτε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Hue και μια γέφυρα Hue Bridge v2 (τετράγωνου σχήματος).

  2. Η συσκευή Alexa πρέπει να είναι συνδεδεμένη στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με το Hue Bridge.

  3. Ενεργοποιήστε τη δεξιότητα Hue στην εφαρμογή Alexa.      

      α) Εάν δεν έχετε έναν λογαριασμό Hue, θα πρέπει να τον δημιουργήσετε.

  4. Ακολουθήστε τις υποδείξεις για να ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση.

  5. Μόλις η συσκευή συνδεθεί, ζητήστε από την Alexa να ανακαλύψει τις συσκευές (λέγοντας «discover devices») ή
  επιλέξτε «discover» στην εφαρμογή Alexa. Θα εμφανιστούν όλα τα φώτα, τα δωμάτια και τα σκηνικά του φωτισμού σας.

  6. Μετά από την επιτυχή σύξευξη, μπορείτε να ελέγξετε τον φωτισμό με τη
  φωνή σας.

   

  Β) Ρύθμιση Alexa για έξυπνα συστήματα φωτισμού Hue που ελέγχονται μέσω Bluetooth:
   

  1. Τοποθετήστε τους έξυπνους λαμπτήρες φωτισμού Hue με δυνατότητα Bluetooth και ενεργοποιήστε την πηγή ισχύος (διακόπτης φωτός).

  2. Πραγματοποιήστε λήψη της εφαρμογής Philips Hue Bluetooth

      α) Εάν δεν έχετε έναν λογαριασμό Hue, θα πρέπει να τον δημιουργήσετε.

  3. Ακολουθήστε τις υποδείξεις για να ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση.

  4. Εάν έχετε ήδη συνδέσει τους λαμπτήρες στην εφαρμογή Hue Bluetooth, μεταβείτε στην ενότητα «Settings»  (Ρυθμίσεις)> «Voice assistants» (Φωνητικοί βοηθοί) στην εφαρμογή Hue Bluetooth και ακολουθήστε τις οδηγίες για να συνδέσετε τα φώτα με τη συμβατή συσκευή Echo.

  α) Ο έξυπνος φωτισμός Philips Hue Bluetooth λειτουργεί απευθείας με όλες τις συσκευές Amazon Echo, εκτός από τα Echo (1st Gen), Echo Dot (1st Gen) και Echo Input.

  5. Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, βεβαιωθείτε ότι η έξυπνη οικιακή συσκευή απέχει λιγότερο από 9 μέτρα από τη συσκευή Echo.

  6. Μόλις συνδεθεί η συσκευή, η Alexa θα πει «found first light» (βρέθηκε το πρώτο φως).

  7. Μετά από την επιτυχή σύξευξη, μπορείτε να ελέγξετε τον φωτισμό με τη φωνή σας.  

  Μπορώ να συνδέσω δύο γέφυρες Hue Bridge στην Alexa;

  Όχι. Μπορείτε να συνδέσετε μόνο μια γέφυρα Hue Bridge στην Alexa.

  Το Philips Hue Bluetooth λειτουργεί με το Amazon Alexa;

  Ναι, ο έξυπνος φωτισμός Philips Hue Bluetooth λειτουργεί απευθείας με όλες τις συσκευές Amazon Echo, με εξαίρεση τα Echo (1st Gen), Echo Dot (1st Gen), και Echo Input. Απλώς συνδέστε το φως στην τροφοδοσία και πείτε «Alexa, discover my devices» (Alexa, βρες τις συσκευές μου). Συνιστούμε να συνδέετε και να ελέγχετε έως και 5 φώτα για τη βέλτιστη εμπειρία. Για επιπλέον φώτα, συνιστούμε να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση στη γέφυρα Philips Hue Bridge και να συνδεθείτε στην Alexa μέσω της δεξιότητας Philips Hue.

  Το Google Assistant

  Πώς συνδέω τα φώτα Hue με το Google Assistant;

  Α) Ρυθμίστε το Google Home ή το Google Nest με ένα σύστημα Hue που ελέγχεται μέσω μιας γέφυρας Hue Bridge

  Για να συνδέσετε το Philips Hue στο Google Assistant, θα χρειαστείτε μια συσκευή με ενεργοποιημένο το Google Assistant και μια γέφυρα Philips Hue Bridge v2 (τετράγωνο σχήμα). Ανοίξτε την εφαρμογή Google Home και μεταβείτε στην ενότητα Home Control (Έλεγχος σπιτιού) από το μενού. Πατήστε το εικονίδιο με το συν (+) για να προσθέσετε μια συσκευή και, έπειτα, πραγματοποιήστε κύλιση για να αναζητήσετε το Philips Hue. Συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας My Hue για να αναζητήσετε αυτόματα τα δωμάτιά σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να αντιστοιχίσετε το Google Assistant στα δωμάτια που θέλετε. Μετά την επιτυχή ρύθμιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας για να ελέγχετε τα φώτα μέσω του Google Assistant.

  Β) Ρυθμίστε το Google Home ή το Google Nest με φώτα Hue ελεγχόμενα μέσω Bluetooth

  • Ο ευκολότερος τρόπος να συνδέσετε τον λαμπτήρα Philips Hue Bluetooth σε μια συσκευή με Google Home ή Google Nest είναι να τοποθετήσετε και να ανάψετε τον λαμπτήρα Philips Hue, να κατεβάσετε και να ανοίξετε την εφαρμογή Google Home, να επιλέξετε το στοιχείο «add new devices» (προσθήκη νέων συσκευών) > «set up a device» (ρύθμιση συσκευής) και ο λαμπτήρας σας θα ανιχνευτεί αυτόματα. Τώρα, σας μένουν μόνο μερικά απλά βήματα για να ρυθμίσετε τον λαμπτήρα στην εφαρμογή Google Home. Αυτό λειτουργεί μόνο εάν δεν έχετε πραγματοποιήσει ζεύξη άλλων συσκευών με τον λαμπτήρα.

  • Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει το φως στην εφαρμογή Philips Hue Bluetooth, μπορείτε και πάλι να ρυθμίσετε το φως με το Google Home. Στην εφαρμογή Philips Hue Bluetooth, μεταβείτε στο στοιχείο «settings» (ρυθμίσεις) > «voice assistants» (φωνητικοί βοηθοί) και ανάψτε τον λαμπτήρα για να τον συνδέσετε με τη συσκευή σας Google Home. Απλώς βεβαιωθείτε ότι ο λαμπτήρας έχει την τελευταία έκδοση υλικολογισμικού. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην εφαρμογή Google Home, η οποία θα ανιχνεύσει αυτόματα τον λαμπτήρα και ακολουθήστε τα βήματα για τη ζεύξη.

  • Ένας άλλος τρόπος, όταν ο λαμπτήρας Hue έχει ήδη ρυθμιστεί στην εφαρμογή Google Home και θέλετε να τον προσθέσετε στην εφαρμογή Philips Hue Bluetooth, είναι να ζητήσετε από τη συσκευή σας Google Home ή Google Nest να γίνουν οι λαμπτήρες και πάλι ανιχνεύσιμοι. Για να το κάνετε αυτό, απλώς δώστε την φωνητική εντολή «open Philips Hue for pairing» (άνοιγμα του Philips Hue για ζεύξη). Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Philips Hue Bluetooth και ακολουθήστε τα βήματα για να προσθέσετε τα φώτα σας.

  Το Google Assistant δεν καταλαβαίνει τις εντολές μου για τα φώτα Hue.

  Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατανόησης από το Google Assistant όταν προσπαθείτε να ελέγξετε τα φώτα, συνιστούμε να μετονομάσετε τα φώτα δίνοντάς τους ονόματα που δεν περιλαμβάνουν αριθμούς, ειδικούς χαρακτήρες ή χρώματα, καθώς τα στοιχεία αυτά μπορεί να παρερμηνεύονται από το Google Assistant.

  Το Philips Hue Bluetooth λειτουργεί με το Google Assistant;

  Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευή Google Home ή Google Nest για να συνδέετε και να ελέγχετε τα φώτα Philips Hue απευθείας μέσω του Google Assistant. Σημείωση: Μόνο τα έξυπνα ηχεία και οι έξυπνες οθόνες Google Home και Google Nest υποστηρίζουν το Philips Hue Bluetooth. Οι συσκευές τρίτων κατασκευαστών με ενσωματωμένο Google Assistant δεν υποστηρίζουν το Philips Hue Bluetooth.

  Apple Homekit

  Τι είναι το Apple HomeKit;

  Το Apple HomeKit είναι μια εφαρμογή που είναι προεγκατεστημένη στο iPhone ή το iPad σας. Σας επιτρέπει να ελέγχετε όλες τις έξυπνες συσκευές και τα εξαρτήματα του σπιτιού σας — συμπεριλαμβανομένου του συστήματος Philips Hue. Ανάψτε και σβήστε τα φώτα, επιλέξτε ένα σκηνικό ή χρησιμοποιήστε προγράμματα που είναι στο Apple HomeKit.

  Πώς συνδέω τα φώτα Hue με το Apple HomeKit;

  Για να συνδέσετε το Philips Hue στο Apple HomeKit, χρειάζεστε την εφαρμογή Philips Hue (έκδοση 9.3 ή νεότερη) και τη γέφυρα Hue Bridge v2 (τετράγωνο σχήμα). Ανοίξτε την εφαρμογή Philips Hue και μεταβείτε στο στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις) > «HomeKit and Siri» (HomeKit και Siri). Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να δημιουργήσετε ένα νέο σπίτι (Home) για τον φωνητικό έλεγχο Siri. Το Apple HomeKit ανοίγει αυτόματα την κάμερα της συσκευής σας για να μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό HomeKit που υπάρχει στο κάτω μέρος της γέφυρας Philips Hue Bridge. Όταν συνδέσετε με επιτυχία το HomeKit στη γέφυρα Hue Bridge, θα μπορείτε να ελέγχετε τα φώτα με τη φωνή σας μέσω του Siri.

  Το HomeKit δεν μπορεί να βρει τη γέφυρα Hue Bridge.

  Βεβαιωθείτε ότι η κινητή συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στον ίδιο δρομολογητή με τη γέφυρα Hue Bridge. Ο δρομολογητής πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει το λογισμικό Bonjour της Apple, το οποίο θα σας επιτρέψει να ανιχνεύσετε άλλες συσκευές και υπηρεσίες στο δίκτυο. Αν ο δρομολογητής σας δεν υποστηρίζει αυτήν τη λειτουργία, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HomeKit.

  Το Siri αναφέρει ότι ορισμένα από τα φώτα Philips Hue δεν ανταποκρίνονται.

  Ελέγξτε ότι όλα τα φώτα σας είναι συνδεδεμένα με την τροφοδοσία και ότι είναι αναμμένα. Αν εξακολουθείτε να λαμβάνετε αυτό το σφάλμα, επικοινωνήστε με το Κέντρο υποστήριξης Meethue.

  Τι χρειάζομαι για να συνδέσω τα φώτα Hue με το Apple HomeKit;

  Θα χρειαστείτε:

   

  - Γέφυρα Philips Hue Bridge v2 (τετράγωνο σχήμα)
  - Συσκευή iOS με έκδοση 9.3 ή νεότερη
  - Εφαρμογή Apple HomeKit
  - Ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο

   

  Μεταβείτε στο στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις) > «HomeKit & Siri» (HomeKit και Siri) και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να συνδέσετε την εφαρμογή Philips Hue με το HomeKit.

  Razer

  Πώς συνδέω τα προϊόντα Razer στο Philips Hue;

  Για να συνδέσετε το Philips Hue στα προϊόντα Razer Chroma, θα χρειαστείτε τα εξής:

   

  - Την τελευταία εφαρμογή Philips Hue app
  - Μια ήδη έτοιμη περιοχή ψυχαγωγίας στην εφαρμογή
  - Την εφαρμογή Razer Synapse 3*

   

  *Πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής στον υπολογιστή σας.

   

  Συνδεθείτε στο Razer Synapse 3 χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας Razer και μεταβείτε στο στοιχείο «Modules» (Μονάδες) > Philips Hue. Το Synapse 3 θα αναζητήσει αυτόματα μια γέφυρα Philips Hue Bridge. Κάντε κλικ στο κουμπί «Pair» (Ζεύξη) στην οθόνη και πατήστε το μεγάλο στρογγυλό κουμπί στη γέφυρα Hue Bridge. Μπορείτε να προσαρμόσετε το σύστημα φωτισμού στην ενότητα Philips Hue στο πρόγραμμα Razer Synapse 3.

  Το Philips Hue λειτουργεί με όλα τα παιχνίδια στα οποία είναι ενσωματωμένο το Razer Chroma;

  Η Philips Hue και η Razer συνεργάζονται για να σας προσφέρουν δωρεάν λογισμικό. Επισκεφτείτε τη διαδικτυακή τοποθεσία της Razer για να βρείτε μια ενημερωμένη λίστα με παιχνίδια τα οποία επιτρέπουν την από κοινού λειτουργία.

  Πώς λειτουργεί το Philips Hue με τα προϊόντα Razer;

  Το Philips Hue και τα προϊόντα Razer συγχρονίζονται μέσω του Razer Synapse 3, του λογισμικού που απαιτείται για την εκτέλεση αυτής της λειτουργίας. Τα συνεργαζόμενα παιχνίδια έχουν τα δικά τους σενάρια φωτισμού, τα οποία κάνουν τα φώτα στα προϊόντα Razer Chroma και Philips Hue να αντιδρούν σε διάφορες ενέργειες του παιχνιδιού στην οθόνη.

  Πόσα φώτα μπορώ να συγχρονίσω με ένα προϊόν Razer;

  Μπορείτε να έχετε έως και 10 φώτα Philips Hue με δυνατότητα έγχρωμου φωτισμού σε μία περιοχή ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Razer.

  Υπάρχει κάποια χρέωση για τη χρήση των προϊόντων Razer με το Philips Hue;

  Όχι. Η Razer είναι ένας σημαντικός συνεργάτης του προγράμματος Friends of Hue, η Philips Hue και η Razer συνεργάζονται για να σας προσφέρουν δωρεάν λογισμικό.

  Το Razer Synapse 3 δεν βρίσκει τη γέφυρα Hue Bridge.

  Αν το Razer Synapse 3 δεν εντοπίζει τη γέφυρα Hue Bridge, ελέγξτε ότι όλες οι συσκευές σας είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο. Απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε εκ νέου τη γέφυρα Hue Bridge αποσυνδέοντάς την από την τροφοδοσία για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και συνδέοντάς την ξανά. Όταν και οι τέσσερις ενδεικτικές λυχνίες LED μπλε χρώματος, στο επάνω μέρος της γέφυρας, ανάψουν ξανά, συνδέστε την πάλι στο Razer Synapse 3. Αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μη αυτόματη σύνδεση μέσω της διεύθυνσης IP της γέφυρας Hue Bridge. Για να βρείτε τη διεύθυνση, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.philips-hue.com/api/nupnp χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης.

  Το Razer Synapse 3 δεν βρίσκει τις συσκευές Razer.

  Πρώτα, ελέγξτε ότι η συσκευή Razer έχει τη δυνατότητα λειτουργίας Chroma. Αν μια συσκευή με δυνατότητα λειτουργίας Chroma δεν ανιχνεύεται από το Synapse 3, πρέπει να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών της Razer στη διεύθυνση www.support.razerzone.com/software/synapse-3/.

  Ποια προϊόντα Razer λειτουργούν με το Philips Hue;

  Όλες οι συσκευές Razer με δυνατότητα λειτουργίας Chroma λειτουργούν με το Philips Hue και με την τελευταία έκδοση του Razer Synapse 3.

   

  Φορητοί υπολογιστές

   

  - Ο νέος New Razer Blade 15”

   

  Πληκτρολόγια

   

  - Razer Turret για Xbox One
  - Razer BlackWidow Elite
  - Razer Huntsman Elite
  - Razer Huntsman
  - Razer BlackWidow Lite
  - Razer BlackWidow Chroma V2
  - Razer BlackWidow X Chroma Black
  - Razer BlackWidow Tournament Edition Chroma V2
  - Razer Ornata Chroma
  - Razer Cynosa Chroma Pro
  - Razer Cynosa Chroma

   

  Ποντίκια

   

  - Razer Tartarus V2
  - Razer Mamba HyperFlux
  - Razer Lancehead
  - Razer Mamba Wireless
  - Razer Mamba Elite
  - Razer Abyssus Essential
  - Razer DeathAdder Elite
  - Razer Mamba Tournament Edition
  - Razer Lancehead Tournament Edition Black
  - Razer Basilisk
  - Razer Naga Trinity
  - Razer Atheris

   

  Επιφάνειες κύλισης ποντικιού (mousepad)

   

  - Razer Goliathus Extended Chroma
  - Razer Goliathus Chroma
  - Razer Firefly Hard Edition
  - Razer Firefly Cloth Edition

   

  Σετ ακουστικών/μικροφώνου

   

  - Razer Nari Ultimate
  - Razer Nari
  - Razer Nari Essential
  - Razer Kraken Tournament Edition

   

  Αξεσουάρ

   

  - Razer Nommo Chroma
  - Razer Nommo Pro
  - Razer Chroma Hardware Development Kit
  - Razer Base Station Chroma
  - Razer Kiyo Camera

   

  Για την πιο πρόσφατη λίστα, επισκεφτείτε τη διαδικτυακή τοποθεσία της Razer.

  Παρακολουθήστε τα βίντεο οδηγιών

  Philips Hue YouTube
  Περιηγηθείτε στα βίντεο οδηγιών είτε στην εφαρμογή Philips Hue (μπορείτε να τα βρείτε στην καρτέλα Explore στην ενότητα «How to videos»"), ή δείτε όλα μας τα βίντεο στο κανάλι της Philips Hue στο YouTube.

  Μετάβαση στο κανάλι Philips Hue στο YouTube

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε

  Επισκεφθείτε τα κανάλια μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


  Χρόνος ανταπόκρισης: 1 ώρα. Διαθέσιμη 24/7

  Προϊόν, προώθηση και εγγύηση


  1-800-555-0050
  Δευτέρα - Παρασκευή 8 ΠΜ - 8 ΜΜ EST