Προτάσεις

  Συχνές ερωτήσεις για τον εξοπλισμό Hue

  Μετάβαση σε θέμα

  Γενικά/σύστημα
  Λαμπτήρες/φωτιστικά
  Λαμπτήρες/γέφυρα Hue Bridge
  Διακόπτες & αισθητήρες
  HDMI sync box

  Γενικά/σύστημα

  Πώς ελέγχω τα φώτα Philips Hue;

  Μπορείτε να ελέγχετε τα φώτα Philips Hue με πολλούς τρόπους — αυτός είναι και ένας από τους λόγους που είναι τόσο έξυπνα! Το πώς ελέγχετε τα φώτα εξαρτάται από το εάν έχετε γέφυρα Hue Bridge.

   

  Χωρίς Hue Bridge

  Ορισμένοι λαμπτήρες και φωτιστικά Philips Hue διατίθενται με ένα Hue Dimmer switch, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως μόλις αφαιρεθεί από τη συσκευασία, για να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε τα φώτα, να μειώνετε ή να αυξάνετε την έντασή τους και να επιλέγετε διαδοχικά ένα από τα τέσσερα σκηνικά φωτισμού (αν έχει αγοραστεί με έναν λαμπτήρα λευκού ατμοσφαιρικού φωτός). Αν ο λαμπτήρας σας δεν παρέχεται με Hue Dimmer switch, μπορείτε μόνο να ανάψετε και να σβήσετε το φως.

   

  Με Hue Bridge

  Αν συνδέσετε τα φώτα με μια γέφυρα Hue Bridge, μπορείτε να διαχειρίζεστε όλα τα φώτα στην εφαρμογή Hue. Η εφαρμογή Hue προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες, επιτρέποντάς σας να ρυθμίζετε τη λειτουργία Home & Away (Εντός και Εκτός σπιτιού), να δημιουργείτε προσαρμοσμένα σκηνικά φωτισμού και άλλα πολλά. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε επίσης μια έξυπνη συσκευή με προγράμματα οικιακών λειτουργιών για να ελέγχετε τα φώτα με τη φωνή σας.

  Γιατί δεν λειτουργεί η επικοινωνία με τα φώτα;
  Το φως Hue μπορεί να έχει σβήσει με μη αυτόματο τρόπο (π.χ. μέσω ενός επιτοίχιου διακόπτη) ή να βρίσκεται εκτός της εμβέλειας λειτουργίας του συστήματος. Αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, επικοινωνήστε με την Υποστήριξη.
  Πώς και πότε πρέπει να ενημερώνω το λογισμικό Hue;

  Μπορείτε να δείτε την κατάσταση του προϊόντος σας αλλά και ενημερώσεις του συστήματος στην εφαρμογή Hue: 

   

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Hue και πατήστε το στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις) στο κάτω μέρος της οθόνης της εφαρμογής.
  2. Μεταβείτε στο στοιχείο «Software update» (Ενημέρωση λογισμικού) για να δείτε όλες τις γέφυρες Hue Bridge και τα προϊόντα σας. 
  3. Τα ενημερωμένα προϊόντα έχουν δίπλα στο όνομά τους ένα πράσινο σύμβολο επιβεβαίωσης.
  4. Η λήψη των νέων ενημερώσεων θα ξεκινήσει αυτόματα.
  Πώς θα ξέρω ότι το λογισμικό μου είναι ενημερωμένο;
  Ενεργοποιήστε τις αυτόματες ενημερώσεις στη συσκευή σας για να μπορεί η εφαρμογή Philips Hue να πραγματοποιεί αυτόματες ενημερώσεις. Για να δείτε αν το λογισμικό σας είναι ενημερωμένο, μεταβείτε στο στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις) > «Software update» (Ενημέρωση λογισμικού) στην εφαρμογή Hue.
  Υποστηρίζονται οι παλαιότερες εκδόσεις προϊόντων Philips Hue;
  Ενημερώνουμε συνεχώς το λογισμικό μας για να προσθέτουμε δυνατότητες, να βελτιώνουμε την απόδοσή του και να ενισχύουμε την ασφάλειά του. Συνιστούμε σε όλους τους χρήστες προϊόντων Philips Hue να ενεργοποιούν τις αυτόματες ενημερώσεις στην ενότητα «Settings» (Ρυθμίσεις) της εφαρμογής Hue, για να διασφαλίζουν ότι εγκαθίσταται το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό. Η εφαρμογή Hue υποστηρίζει μόνο το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό γέφυρας Hue Bridge, ενώ το Hue cloud υποστηρίζει τις τελευταίες τρεις βασικές ενημερώσεις της γέφυρας Hue Bridge. Οι περιορισμοί αυτοί διασφαλίζουν την ποιότητα και την ασφάλεια του συστήματος Hue σε βάθος χρόνου.
  Δεν μπορώ να συνδεθώ στον λογαριασμό Hue μέσω της εφαρμογής Hue.

  Βεβαιωθείτε ότι η γέφυρα Hue Bridge είναι συνδεδεμένη και ενεργοποιημένη. Πρέπει να βλέπετε τέσσερεις μπλε φωτεινές ενδείξεις LED στο επάνω μέρος της γέφυρας. 

  Στην εφαρμογή Philips Hue, μεταβείτε στο στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις) για να βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό Hue. Αν δεν είστε συνδεδεμένοι, συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

  Αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε, ελέγξτε τις ρυθμίσεις στον λογαριασμό Hue στη διεύθυνση www.account.meethue.com για να βεβαιωθείτε ότι η γέφυρα Hue Bridge έχει συνδεθεί σωστά.

  Δεν μπορώ να εγκαταστήσω τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις υλικολογισμικού στα προϊόντα Philips Hue.
  Βεβαιωθείτε ότι το κινητό σας έχει την τελευταία έκδοση λειτουργικού συστήματος. Βεβαιωθείτε ότι τα φώτα είναι συνδεδεμένα ή ενεργοποιημένα μέσω του παραδοσιακού επιτοίχιου διακόπτη και ότι υπάρχει επικοινωνία μέσω της εφαρμογής Philips Hue. Ενδέχεται να χρειαστούν αρκετές ώρες για τη μεταφορά ενημερώσεων υλικολογισμικού σε όλα τα φώτα, οπότε η τελευταία ενημέρωση μπορεί να μην εμφανιστεί αμέσως. Αν η σύνδεση με τα φώτα δεν είναι εφικτή μερικές ώρες μετά την ενημέρωση υλικολογισμικού, επικοινωνήστε με το Κέντρο υποστήριξης Meethue.
  Μπορούν να λειτουργήσουν μαζί δύο starter kit;
  Μπορείτε να ρυθμίσετε δύο starter kit ανεξάρτητα και να πραγματοποιείτε εναλλαγή μεταξύ τους στην εφαρμογή Hue, αλλά δεν μπορείτε να ελέγχετε και τις δύο γέφυρες Hue Bridge ταυτόχρονα. Μπορείτε να προσθέσετε τους λαμπτήρες και από τα δύο starter kit σε μία γέφυρα ή να τους αντιστοιχίσετε σε διαφορετικές γέφυρες.
  Τι μπορώ να κάνω για να διασφαλίσω ότι τα προϊόντα Philips Hue δεν θα παραβιαστούν;

  Το οικοσύστημα Philips Hue χρησιμοποιεί τα πρότυπα κρυπτογράφησης και τις τεχνολογίες ελέγχου ταυτότητας του κλάδου για να διασφαλίζεται ότι οι μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση στα προϊόντα Philips Hue σας. Το Hue συνδέεται στο διαδίκτυο με ασφάλεια μόνο μέσω ενός αποκλειστικού cloud, έτσι ώστε οι συσκευές σας να μην είναι ορατές από το ανοικτό διαδίκτυο. Τα προϊόντα Hue ενημερώνονται τακτικά με τις τελευταίες επιδιορθώσεις και ενημερώσεις κώδικα — μια λειτουργία που μπορείτε να ενεργοποιήσετε συνδέοντας τη γέφυρα Hue Bridge με έναν λογαριασμό Hue, στη διεύθυνση www.philips-hue.com. 

  Εκτός από τα μέτρα ασφαλείας του Hue, είναι σημαντικό να φροντίζετε και την ασφάλεια του οικιακού σας δικτύου. Για περισσότερη βοήθεια σχετικά με την προστασία του οικιακού σας δικτύου, επικοινωνήστε με τον πάροχο των υπηρεσιών διαδικτύου.

  Λαμπτήρες/φωτιστικά

  Πώς συνδέω ένα Hue Go στη γέφυρα Hue Bridge;

  Η προσθήκη ενός Hue Go στη γέφυρα είναι σαν να προσθέτετε ένα οποιοδήποτε φως Philips Hue στο σύστημά σας. Ανοίξτε την εφαρμογή Philips Hue και μεταβείτε στο στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις) > «Light setup» (Ρύθμιση φωτός). Πατήστε το κουμπί «Add a light» (Προσθήκη φωτός) στην επάνω αριστερή γωνία και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

  Μπορώ να χρησιμοποιήσω διαφορετικούς τύπους ανεξάρτητων φωτιστικών Hue μαζί;

  Ναι. Όλα τα φώτα Philips Hue είναι πλήρως συμβατά με το οικοσύστημα Hue. Ορισμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ανεξάρτητα φωτιστικά, ενώ άλλα χρειάζονται μια γέφυρα Hue Bridge για να λειτουργήσουν. Ωστόσο, όλα τα προϊόντα Hue μπορούν να συνδεθούν με μια γέφυρα για προηγμένο έλεγχο μέσω της εφαρμογής Hue.

  Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Hue Beyond χωρίς γέφυρα Hue Bridge;

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Hue Beyond χωρίς γέφυρα, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα περισσότερο από το να ανάβετε και να σβήνετε το φως με τον κύριο διακόπτη. Η θερμοκρασία του χρώματος είναι ένα σταθερό, απαλό λευκό. Προσθέστε το Beyond σε μια γέφυρα Hue Bridge για να ξεκλειδώσετε όλες τις δυνατότητες ελέγχου με την εφαρμογή Hue.

  Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Hue Bloom χωρίς γέφυρα Hue Bridge;

  Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Hue Bloom συνδέοντάς το, αλλά δεν μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του φωτός ή να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη προηγμένη δυνατότητα χωρίς σύνδεση με γέφυρα Hue Bridge.

  Πώς θα καταλάβω αν ένας λαμπτήρας έχει πιο «πλούσιο χρώμα»;

  Οι πιο καινούριες εκδόσεις των λαμπτήρων Philips Hue προσφέρουν πιο «πλούσια χρώματα», κάτι που σημαίνει ότι οι λαμπτήρες έχουν πιο βαθύ πράσινο και μπλε χρώμα για να ταιριάζουν πιο ομοιόμορφα με τα χρώματα του Philips Hue Go και του Lightstrip. Μπορείτε να αναγνωρίσετε όλους τους λαμπτήρες με πιο πλούσιο χρώμα από τη λευκή τους βάση, με εξαίρεση τον λαμπτήρα BR30. Ο παλαιότερος λαμπτήρας BR30 διαθέτει μια γκρι στεφάνη, ενώ η έκδοση με το πιο πλούσιο χρώμα δεν έχει τη στεφάνη αυτή.

   

   Όταν αγοράζετε νέα προϊόντα, μπορείτε να αναγνωρίζετε τους λαμπτήρες με το πιο πλούσιο χρώμα από τη συσκευασία τους: η συσκευασία διαθέτει ένα στρογγυλό πράσινο σήμα στην επάνω δεξιά γωνία με τη φράση «richer colors» (πιο πλούσια χρώματα).

  Πώς προσθέτω ένα Lightstrip στο υπάρχον σύστημα Hue;

  Τα Philips Hue Lightstrips για χρήση σε εσωτερικούς χώρους διαθέτουν ένα αυτοκόλλητο υπόστρωμα που διευκολύνει τη στερέωσή τους σε τοίχους, δάπεδα, ντουλάπια και σε άλλα έπιπλα ή αντικείμενα εσωτερικών χώρων, εύκολα και ημιμόνιμα. Οι ταινίες για εξωτερικούς χώρους διατίθενται με κλιπ για τη στερέωσή τους στο έδαφος ή σε υπαίθριες δομές. 

   

  Για να χρησιμοποιήσετε ένα Philips Hue Lightstrip, πρέπει πρώτα να το συνδέσετε σε μια πηγή ισχύος. Όταν το Lightstrip ανάψει με έντονο λευκό χρώμα, μπορείτε να το συνδέσετε στη γέφυρα Hue Bridge με τον ίδιο τρόπο που θα προσθέτατε ένα φως στο σύστημα Hue.

   

  Αν η εφαρμογή Hue app δεν μπορεί να βρει την ταινία LED ακόμα και όταν καταχωρείτε τον σειριακό αριθμό αντί για την εύρεση μέσω αυτόματης αναζήτησης, το Lightstrip μπορεί να βρίσκεται εκτός της εμβέλειας της γέφυρας Hue Bridge. Για να λύσετε το πρόβλημα αυτό, μπορείτε να μετακινήσετε την ταινία πιο κοντά στη γέφυρα Hue Bridge ή να μετακινήσετε άλλα έξυπνα φώτα Philips Hue μεταξύ της γέφυρας και της ταινίας. Τα έξυπνα φώτα Hue θα επεκτείνουν το ασύρματο σήμα της γέφυρας Hue Bridge.

  Γιατί ορισμένα φωτιστικά διατίθενται με Hue Dimmer switch;

  Ορισμένα φωτιστικά διατίθενται με ένα Hue Dimmer switch για να διευκολύνονται στον έλεγχο των φώτων οι πελάτες που δεν έχουν γέφυρα Hue Bridge.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της βασικής μονάδας της μπάρας φωτισμού Hue Play και της μονάδας επέκτασης;

  Ένα τροφοδοτικό Play μπορεί να τροφοδοτεί έως και τρεις μπάρες Play ταυτόχρονα. Η βασική μονάδα του Play περιλαμβάνει ένα τροφοδοτικό — το τμήμα του φωτιστικού που συνδέετε στην πρίζα του τοίχου. Η μονάδα επέκτασης του Play δεν περιλαμβάνει τροφοδοτικό, πρέπει απλώς να συνδέσετε την επέκταση στο υπάρχον τροφοδοτικό της μπάρας Play για να επεκτείνετε την εγκατάστασή σας.

  Μπορώ να χρησιμοποιήσω τροφοδοτικό από άλλον λαμπτήρα Hue για την τροφοδοσία του Hue Play;

  Όχι, το Hue Play μπορεί να δεχθεί μόνο το δικό του τροφοδοτικό.

  Πρέπει να αγοράσω εξαρτήματα ξεχωριστά για να χρησιμοποιήσω το Philips Hue Play;

  Όχι. Τόσο η βασική μονάδα όσο και η μονάδα επέκτασης περιλαμβάνουν όλα τα βασικά εξαρτήματα που χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε το Hue Play. Ωστόσο, πρέπει να συνδέσετε την μπάρα Play στη γέφυρα Hue Bridge (πωλείται ξεχωριστά) για να το ελέγχετε μέσω της εφαρμογής Hue.

   

  Τι περιέχεται στη συσκευασία; 

  • Κατακόρυφη βάση/στερέωση σε τηλεόραση: Αυτό το στήριγμα σας επιτρέπει να τοποθετήσετε την μπάρα Play κατακόρυφα σε οποιαδήποτε επιφάνεια χρησιμοποιώντας τις παρεχόμενες βίδες ή πίσω από την τηλεόρασή σας χρησιμοποιώντας την παρεχόμενη αυτοκόλλητη ταινία. 
  • Εξαγωνικό κλειδί (ονομάζεται και Torx, Allen)
  • Αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης
  • Βίδες

   

  Η βασική μονάδα διατίθεται με ένα τροφοδοτικό που συνδέεται σε πρίζα τοίχου. Η μονάδα επέκτασης δεν διατίθεται με τροφοδοτικό.

  Μπορώ να επεκτείνω το καλώδιο του Hue Play;

  Ένα καλώδιο επέκτασης πέντε μέτρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεγαλώσετε την απόσταση μεταξύ του τροφοδοτικού (βύσμα) και του Hue Play. Το καλώδιο επέκτασης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μεγαλώσετε την απόσταση ανάμεσα σε δύο μπάρες Hue Play.

  Πού πρέπει να τοποθετήσω την μπάρα φωτισμού Hue Play;

  Στερεώστε την μπάρα φωτισμού Play πίσω από την τηλεόραση χρησιμοποιώντας την παρεχόμενη αυτοκόλλητη ταινία, τοποθετήστε την οριζοντίως σε όποια επιφάνεια θέλετε, όπως σε κάποια πλευρά της τηλεόρασής σας, ή χρησιμοποιήστε την παρεχόμενη κατακόρυφη βάση για να τοποθετήσετε την μπάρα Play με κατακόρυφο προσανατολισμό.

  Πώς θα στερεώσω την μπάρα φωτισμού Philips Hue Play πίσω από την τηλεόραση;

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρεχόμενη βάση με την αυτοκόλλητη ταινία για να στερεώσετε την μπάρα φωτισμού Play πίσω από την τηλεόρασή σας. Το εγχειρίδιο οδηγιών έχει λεπτομερείς οδηγίες για την τοποθέτηση της μπάρας Play πίσω από την τηλεόραση.

  Η μπάρα φωτισμού Hue Play έχει διακόπτη on/off ή κουμπί ελέγχου χρωμάτων;

  Όχι. Το Philips Hue Play θα ανάψει μόλις συνδεθεί στο ρεύμα, αλλά το χρώμα θα παραμείνει το ίδιο. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα συνδέοντάς το με μια γέφυρα Hue Bridge (πωλείται ξεχωριστά) και χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Hue.

  Γιατί βλέπω μόνο ένα χρώμα όταν ενεργοποιώ το Philips Hue Play;

  Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του Hue Play με την εφαρμογή Hue, η οποία συνδέεται με τα φώτα μέσω της γέφυρας Hue Bridge (πωλείται ξεχωριστά).

  Πώς τοποθετώ τα φωτιστικά εξωτερικών χώρων;

  Όλα τα προϊόντα Hue διατίθενται με εγχειρίδιο οδηγιών που σας δείχνει ακριβώς πώς πρέπει να τα τοποθετήσετε.

   

  Τα περισσότερα φωτιστικά εξωτερικών χώρων Hue έχουν χαμηλή τάση, κάτι που σημαίνει ότι μετατρέπουν την τάση του δικτύου ρεύματος σε χαμηλότερη τάση, επιτρέποντάς σας απλώς να συνδέσετε το τροφοδοτικό τους σε μια πρίζα. Μπορείτε να προσθέσετε έως και πέντε φώτα ή 35 μέτρα καλωδίου σε κάθε τροφοδοτικό. Ελέγξτε τα φώτα εξωτερικών χώρων Hue μέσω της εφαρμογής Hue ή μέσω ενός αξεσουάρ.

  Ποια προϊόντα Hue μπορώ να χρησιμοποιήσω σε εξωτερικούς χώρους;

  Όλα τα προϊόντα Philips Hue που έχουν την επισήμανση "Outdoor" (Εξωτερικού χώρου) έχουν δοκιμαστεί για χρήση σε εξωτερικούς χώρους και η ονομαστική τους απόδοση αφορά χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

  Πώς χρησιμοποιώ το Hue Smart plug;

  Συνδέστε το Hue Smart plug σε μια πρίζα στον τοίχο. Η φωτεινή ένδειξη LED στη μπροστινή πλευρά του βύσματος θα ανάψει με πράσινο χρώμα, υποδεικνύοντας ότι το βύσμα είναι ενεργό. 

   

  Τρόπος διαμόρφωσης συστήματος Philips Hue ελεγχόμενο μέσω γέφυρας Hue Bridge: 

       o Ανοίξτε την εφαρμογή Hue και μεταβείτε στο στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις) > «Light setup» (Ρύθμιση φωτός) > «Add light» (Προσθήκη φωτός) και πατήστε το «Search» (Αναζήτηση).

   

  Τρόπος διαμόρφωσης σε ένα σύστημα Philips Hue ελεγχόμενο μέσω Bluetooth: 

       o Ανοίξτε την εφαρμογή Hue Bluetooth και μεταβείτε στο στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις) > «Manage lights» (Διαχείριση φώτων), και, στη συνέχεια, πατήστε το + στην επάνω δεξιά γωνία και, έπειτα, πατήστε «Search» (Αναζήτηση).

  Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Hue Smart plug για να μειώσω και να αυξήσω την ένταση σε ένα φως;

  Όχι. Το Hue Smart plug σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε το φως μέσω της εφαρμογής ή μέσω της φωνής σας, αλλά δεν υποστηρίζει λειτουργία μείωσης ή αύξησης της έντασης.  

  Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλες συσκευές (π.χ. καφετιέρα) με το Hue Smart plug;

  Σχεδιάσαμε το Hue Smart plug ειδικά για να λειτουργεί με φώτα που δεν ανήκουν στη σειρά Philips Hue. Θα εμφανίζεται ως ένα φως στην εφαρμογή Philips Hue και θα λειτουργεί σαν φως σε χρονοδιακόπτες, προγράμματα φωτισμού, δωμάτια και ζώνες. Αν συνδέσετε στο Hue Smart plug κάποια άλλη συσκευή που δεν είναι φως, η συσκευή σας μπορεί να παρουσιάσει δυσλειτουργίες. 

  Ποια είναι η μέγιστη ισχύς λαμπτήρα που μπορώ να χρησιμοποιήσω με το Hue Smart plug;

  • Ηπειρωτική Ευρώπη: 2300 W 

  • Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία: 3250 W 

  • Βόρεια Αμερική: 1800 W 

  • Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: 2400 W 

  Ποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ της προηγούμενης έκδοσης και της τελευταίας έκδοσης του Hue Go;

  Η τελευταία έκδοση του Hue Go είναι πλέον διαθέσιμη με λειτουργία Bluetooth. Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να το ελέγχετε με την εφαρμογή Philips Hue Bluetooth, ακόμα και εκτός σπιτιού, όταν βρίσκεστε εκτός της εμβέλειας της γέφυρας Philips Hue Bridge. Η τελευταία έκδοση του Hue Go συνδέεται και αυτή στη γέφυρα Hue Bridge, όπως και οι προηγούμενες.
   

  Εκτός από τη συνδεσιμότητα Bluetooth, έχει βελτιωθεί και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά και η θέση του βύσματος, με στόχο τη διασφάλιση καλύτερης σταθερότητας. 

  Μπορώ να χρησιμοποιώ το Hue Go όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού;

  Ναι. Όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, μπορείτε να ελέγχετε και τις δύο εκδόσεις του Hue Go από το κουμπί στο πίσω μέρος του λαμπτήρα. Το κουμπί αυτό σας δίνει πρόσβαση σε μερικές ρυθμίσεις.
   

      • Ένα πάτημα: Ειδικά σχεδιασμένο για δυναμικά σκηνικά φωτισμού

      • Διπλό πάτημα με παρατεταμένη διάρκεια στη δεύτερη πίεση: Επιλέξτε τη χρωματική ρύθμιση που προτιμάτε μέσω της λειτουργίας εναλλαγής χρωμάτων. Αφήστε το κουμπί όταν φτάσετε στο χρώμα που θέλετε.

      • Παρατεταμένο πάτημα (10 δευτερόλεπτα): Πλήρης απενεργοποίηση και εξοικονόμηση μπαταρίας. 
   

  Χάρη στις πρόσθετες δυνατότητες Bluetooth της τελευταίας έκδοσης, το Hue Go μπορεί να ελέγχεται μέσω της εφαρμογής Philips Hue Bluetooth και όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, ενώ μπορεί να χρησιμοποιείται και ως ένας βολικός λαμπτήρας, για παράδειγμα, όταν είστε διακοπές. Θα αναγνωρίσετε την έκδοση αυτή από το λογότυπο του Bluetooth επάνω στη συσκευασία και στο ίδιο το Hue Go.

  Μπορώ να χρησιμοποιώ το Hue Go σε περιβάλλοντα με υγρασία, όπως σε εξωτερικούς χώρους;

  Αν και είναι πλήρως ασφαλές να χρησιμοποιείτε το προϊόν σε εξωτερικούς χώρους όταν δεν υπάρχει υγρασία, το Hue Go δεν είναι σχεδιασμένο να αντέχει πιτσιλιές νερού. Όταν υπάρχει πρόβλεψη για βροχή, πρέπει να μεταφέρετε το Hue Go σε εσωτερικό χώρο και να μην το αφήνετε έξω όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Πρέπει να μην χρησιμοποιείτε το Hue Go σε υγρές επιφάνειες και κοντά σε πηγές νερού.

  Μπορώ να χρησιμοποιήσω τον προσαρμογέα της προηγούμενης έκδοσης του Hue Go για την τελευταία έκδοση του Hue Go και αντίστροφα;

  Όχι, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Η σχεδίαση του Hue Go έχει βελτιωθεί για να διασφαλιστεί καλύτερη σταθερότητα. Η προηγούμενη έκδοση του Hue Go λειτουργεί και στα 24 V, ενώ η τελευταία έκδοση λειτουργεί στα 12 V.

  Λαμπτήρες/γέφυρα Hue Bridge

  Μπορώ να ελέγχω δύο διαφορετικά συστήματα Hue με μία συσκευή;
  Ναι. Μπορείτε να επιλέξετε ποια γέφυρα θέλετε να ελέγχετε στην ενότητα «Settings» (Ρυθμίσεις) > «Hue Bridges» (Γέφυρες Hue Bridge) στην εφαρμογή Hue. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να ελέγχετε μία μόνο γέφυρα τη φορά.
  Δεν μπορώ να ελέγξω το φως όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού

  Για να ελέγχετε τα φώτα σας όταν είστε εκτός σπιτιού, θα πρέπει να ρυθμίσετε τη λειτουργία «Home & Away» (Εντός & Εκτός σπιτιού):

  1. Επιλέξτε «Routines» (Προγράμματα) στο κάτω μέρος της οθόνης της εφαρμογής.
  2. Επιλέξτε «Home & Away».
  3. Ενεργοποιήστε το κουμπί εναλλαγής «Location aware» (Επίγνωση θέσης).*

   

  Μόλις ρυθμίσετε τη λειτουργία Home & Away (Εντός και Εκτός σπιτιού), θα μπορείτε να ελέγχετε τα φώτα όπου έχετε σύνδεση Wi-Fi, 3G ή 4G, όπως θα κάνατε αν βρισκόσασταν στο σπίτι σας. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στην προσπάθεια να ελέγξετε τα φώτα όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, ελέγξτε ότι είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό Hue και ότι υπάρχει επικοινωνία με τα φώτα.

  *Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο οικιακό δίκτυο Wi-Fi για να κάνετε την αρχική ρύθμιση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος."

  Τι σημαίνουν οι φωτεινές ενδείξεις LED στη γέφυρα Hue Bridge;

  Οι φωτεινές ενδείξεις LED στη γέφυρα Hue Bridge υποδεικνύουν τα εξής:

  • Ένδειξη ισχύος (Αριστερή): Έχει συνδεθεί το τροφοδοτικό.
  • Ένδειξη δικτύου (Μεσαία): Η γέφυρα Hue Bridge έχει συνδεθεί με επιτυχία στον δρομολογητή του δικτύου.
  • Ένδειξη πύλης Hue (Δεξιά): Η γέφυρα Hue Bridge έχει συνδεθεί επιτυχώς με το διαδίκτυο.
  • Ένδειξη Zigbee (Μπλε δακτύλιος γύρω από το κουμπί): Η επικοινωνία Zigbee είναι ενεργή και λειτουργική.
  Τι κάνει το κουμπί «Restore factory settings» (Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων) στο πίσω μέρος της γέφυρας Hue Bridge;
  Αν πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί "Restore factory settings" (Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων) στο πίσω μέρος της γέφυρας Hue Bridge, θα γίνει επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων, κάτι που σημαίνει ότι όλες οι προηγούμενες προτιμήσεις και διαμορφώσεις — οι διαμορφώσεις για σκηνικά, προγράμματα, γραφικά στοιχεία και δωμάτια — θα διαγραφούν. Επίσης, για να επανασυνδέσετε λαμπτήρες και φώτα που είχαν εντοπιστεί μέσω της λειτουργίας αυτόματης αναζήτησης, μπορεί να χρειάζεται χειροκίνητη καταχώρηση των σειριακών τους αριθμών. Συνιστούμε να πραγματοποιείτε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στη γέφυρα Hue Bridge μόνο εάν σας το έχει ζητήσει κάποιος υπάλληλος της υποστήριξης πελατών της Hue.
  Ποιους λαμπτήρες μπορώ να χρησιμοποιώ σε φωτιστικά εξωτερικών χώρων;
  Οι περισσότεροι λαμπτήρες Philips Hue έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τον λαμπτήρα εξωτερικών χώρων PAR38. Ωστόσο, όλοι οι λαμπτήρες έχουν δοκιμαστεί υπό συγκεκριμένες θερμοκρασίες και επίπεδα υγρασίας, για να διασφαλιστεί ότι λειτουργούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας.

  Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τα φωτιστικά εξωτερικών χώρων που δεν ανήκουν στη σειρά Philips Hue είναι κατάλληλα για χρήση με λαμπτήρες Hue. Τα περισσότερα φωτιστικά εξωτερικών χώρων Philips Hue διαθέτουν ενσωματωμένα LED. Ορισμένα, όπως το Lucca, διατίθενται με έναν λαμπτήρα Hue White. Οπότε, αν χρειαστεί να αντικαταστήστε το λαμπτήρα σε αυτά τα φωτιστικά, χρησιμοποιήστε μόνο λαμπτήρα ίδιο με αυτόν που είχε αρχικά το φωτιστικό.
  Γιατί τα προϊόντα παλαιότερων γενιών έχουν διαφορετικά χρώματα από τα νεότερα προϊόντα;
  Τα πιο νέα προϊόντα έχουν βελτιωμένες χρωματικές ιδιότητες. Συνεπώς, οι παλαιότεροι λαμπτήρες και τα παλαιότερα φώτα δεν έχουν τόσο πλούσιο χρώμα όσο έχει η νέα γενιά προϊόντων Hue. Αυτό μπορεί να το παρατηρήσετε όταν τα φωτά έχουν ρυθμιστεί στο μπλε ή το πράσινο χρώμα.
  Μπορώ να ελέγχω περισσότερες γέφυρες Hue Bridge με την εφαρμογή Philips Hue;
  Ναι, αλλά μπορείτε να ελέγχετε μόνο μία γέφυρα κάθε φορά. Για να πραγματοποιήσετε εναλλαγή ανάμεσα σε δύο γέφυρες, μεταβείτε στο στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις) > «Hue Bridges» (Γέφυρες Hue Bridge) και επιλέξτε τη γέφυρα που θέλετε να ελέγξετε.
  Πώς θα ξέρω αν ένα προϊόν Philips Hue έχει λειτουργία Bluetooth;
  Τόσο επάνω στη συσκευασία όσο και επάνω στο ίδιο το προϊόν, θα δείτε το λογότυπο του Bluetooth. Μόνο εκείνα τα προϊόντα έχουν λειτουργία Bluetooth και μπορούν να ελέγχονται μέσω της εφαρμογής Philips Hue Bluetooth. Όλα τα προϊόντα Philips Hue μπορούν να ελέγχονται μέσω της γέφυρας Philips Hue Bridge και της εφαρμογής Philips Hue.
  Τι χρειάζομαι για να χρησιμοποιήσω το Philips Hue Bluetooth;
  Θα χρειαστείτε ένα smartphone ή ένα tablet για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Philips Hue Bluetooth με λογισμικό iOS 11 ή Android 7 ή νεότερη έκδοση. Η συσκευή σας πρέπει να υποστηρίζει λειτουργία Bluetooth Low Energy (BLE) 4.0 και νεότερη έκδοση. Επίσης, πρέπει να έχετε ελεύθερα φωτιστικά ή ελεύθερες πρίζες, ανάλογα με τα φώτα που θα επιλέξετε. Δεν χρειάζεται να έχετε σύνδεση με Wi-Fi ή με δεδομένα για να ελέγχετε τα φώτα.
  Αν χρησιμοποιώ το Philips Hue Bluetooth, μπορώ να χρησιμοποιήσω και τη γέφυρα Hue Bridge;
  Ναι. Όλα τα προϊόντα Philips Hue Bluetooth μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με τη γέφυρα Philips Hue Bridge. Η γέφυρα Philips Hue Bridge εξακολουθεί να είναι ο πυρήνας του συστήματός μας και θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιείτε όλες τις λειτουργίες και να απολαμβάνετε όλα τα πλεονεκτήματα του Philips Hue. Έχουμε προσθέσει τη λειτουργία Bluetooth στους νεότερους λαμπτήρες και στα πιο καινούρια φώτα μας, καθώς αποτελεί έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη χρήση του Philips Hue χρησιμοποιώντας μόνο μερικά φώτα σε ένα δωμάτιο. Μπορείτε και πάλι να αναβαθμίσετε το σύστημά σας με τη γέφυρα Hue Bridge, για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το σύστημα Philips Hue.

  Διακόπτες & αισθητήρες

  Πώς προσθέτω ένα εξάρτημα στο σύστημα Hue;

  Η προσθήκη ενός εξαρτήματος είναι εύκολη με την εφαρμογή Hue:

   

  1. Στην εφαρμογή Hue, πατήστε «Settings» (Ρυθμίσεις).
  2. Πατήστε το στοιχείο «Accessory setup» (Ρύθμιση εξαρτημάτων). 
  3. Πατήστε το κουμπί «Add accessory» (Προσθήκη εξαρτημάτων) στο πάνω μέρος της οθόνης.
  4. Επιλέξτε το εξάρτημα που θέλετε να προσθέσετε. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.
  Πώς θα επαναφέρω ένα εξάρτημα Hue στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του;

  Για να πραγματοποιήσετε επαναφορά των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων σε ένα εξάρτημα Hue, μεταβείτε στο στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις) > «Accessory setup» (Ρύθμιση εξαρτημάτων) στην εφαρμογή Hue και επιλέξτε το εξάρτημα από τη λίστα. Πατήστε το στοιχείο «Reset» (Επαναφορά) και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για την επαναφορά του εξαρτήματος.

  Μπορώ να ελέγχω τα φώτα σε πολλά δωμάτια με ένα εξάρτημα, όπως το Hue Dimmer switch ή το Hue Tap switch;

  Ναι. Μπορείτε να επιλέξετε πολλά δωμάτια (Rooms) στην ενότητα «Accessory setup» (Ρύθμιση εξαρτημάτων). Μπορείτε ακόμα και να διαμορφώσετε το εξάρτημα έτσι ώστε να ρυθμίσετε διαφορετικά σκηνικά ανά δωμάτιο.

  Μπορώ να απενεργοποιήσω προσωρινά το Hue Motion sensor;

  Ναι, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Hue Motion sensor όταν δεν το χρειάζεστε (π.χ. όταν κάνετε ένα πάρτι) μέσω της εφαρμογής Hue:

   

  1. Πατήστε το στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις).
  2. Επιλέξτε το στοιχείο «Accessory setup» (Ρύθμιση εξαρτημάτων).
  3. Πραγματοποιήστε εναλλαγή στον αισθητήρα στη θέση "off" (απενεργοποίηση).

   

  Για να τον ενεργοποιήσετε ξανά, απλώς πραγματοποιήστε εναλλαγή στη θέση ενεργοποίησης μέσω του κουμπιού.

  Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Hue Motion sensor σε εξωτερικούς χώρους;

  Το Hue Motion sensor προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, το Hue Outdoor sensor είναι αδιάβροχο και κατάλληλο για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

  Τι υποδεικνύει η φωτεινή ένδειξη LED στο Hue Motion sensor;

  Η φωτεινή ένδειξη LED του Hue Motion sensor είναι ενσωματωμένη στο περίβλημα του αισθητήρα, ακριβώς κάτω από το θόλο του. Η ένδειξη LED αναβοσβήνει με διαφορετικά χρώματα για να υποδείξει διαφορετικά πράγματα: 

   

  • Αναβοσβήνει με πορτοκαλί χρώμα: Ο αισθητήρας είναι έτοιμος για σύνδεση με τη γέφυρα Hue Bridge
  • Αναβοσβήνει με πράσινο χρώμα: Ο αισθητήρας αναγνωρίστηκε
  • Γρήγορη αναλαμπή με πορτοκαλί φως κατά την ανίχνευση*: Χαμηλή μπαταρία
  • Γρήγορη αναλαμπή με κόκκινο φως κατά την ανίχνευση*: Η μπαταρία έχει σχεδόν αποφορτιστεί
  • Παρατεταμένη αναλαμπή με κόκκινο φως κατά την ανίχνευση*: Ο αισθητήρας δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τη γέφυρα Hue Bridge**

   

  *Ορατό μόνο κατά την πρώτη ανίχνευση, μετά από τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα χωρίς κίνηση.

  **Αν αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται συχνά, δοκιμάστε να αλλάξετε το κανάλι Zigbee στην εφαρμογή Hue μεταβαίνοντας στο στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις) > «Hue Bridges» (Γέφυρες Hue Bridge) > «Zigbee» > «Change channel» (Αλλαγή καναλιού) και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

  Πού πρέπει να τοποθετήσω το Hue Motion sensor;

  Θα βρείτε έναν εικονογραφημένο οδηγό τοποθέτησης για κάθε είδος δωματίου κατά την αναλυτική παρουσίαση της εγκατάστασης του Hue Motion sensor στην εφαρμογή Hue. Για να βρείτε την καλύτερη θέση τοποθέτησης, ανοίξτε την εφαρμογή Hue και μεταβείτε στο στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις) > «Accessory setup» (Ρύθμιση εξαρτημάτων) > «Select your sensor» (Επιλέξτε αισθητήρα) > «Motion sensitivity» (Ευαισθησία κίνησης). Η ενέργεια αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την επανεκκίνηση του αισθητήρα σε Δοκιμαστική λειτουργία, έτσι ώστε να έχετε αμέσως πληροφορίες για τις δυνατότητες ανίχνευσης του αισθητήρα στην τρέχουσα θέση. Μπορείτε να κάνετε έξοδο από τη Δοκιμαστική λειτουργία βγαίνοντας από την οθόνη «Motion sensitivity» (Ευαισθησία κίνησης). 

  Η φωτεινή ένδειξη LED του Hue Motion sensor θα ανάβει όταν ανιχνεύει κίνηση και θα σβήνει όταν δεν έχει ανιχνευτεί καμία κίνηση για πέντε δευτερόλεπτα.

  Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα Hue Dimmer switch ή Hue Tap switch για να ελέγχω φώτα εξωτερικών χώρων;

  Ναι, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα Hue Dimmer switch ή ένα Hue Tap switch για να ελέγχετε τα φώτα εξωτερικών χώρων Hue. Ωστόσο, τα εξαρτήματα αυτά έχουν αξιολογηθεί μόνο για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, οπότε δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε έξω.

  Μπορώ να αντικαταστήσω έναν παραδοσιακό διακόπτη με έναν διακόπτη Friends of Hue;

  Μπορείτε να αντικαταστήσετε έναν παραδοσιακό διακόπτη με έναν έξυπνο διακόπτη Friends of Hue. Ωστόσο, οι διακόπτες Friends of Hue είναι ασύρματοι και λειτουργούν με την ενέργεια που συλλέγεται από τα πατήματα των κουμπιών τους, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούν την καλωδίωση και το δίκτυο ενός παραδοσιακού διακόπτη. Επικοινωνήστε με έναν ηλεκτρολόγο προτού κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στην ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού σας.

  Λειτουργούν οι διακόπτες Friends of Hue με προγράμματα έξυπνων οικιακών λειτουργιών, όπως τα Apple HomeKit, Amazon Alexa, ή με το Google Assistant;

  Οι διακόπτες Friends of Hue δεν λειτουργούν με το Amazon Alexa ή με το Google Assistant, καθώς με τις εφαρμογές αυτές ελέγχετε λαμπτήρες και δωμάτια με τη φωνή σας και όχι με εξαρτήματα. Οι διακόπτες Friends of Hue λειτουργούν με το Apple Homekit, ως ένα σύστημα ελέγχου με 4 κουμπιά, όπως και το Hue Tap. Η μείωση της έντασης του φωτός με αυτόν τον τρόπο δεν υποστηρίζεται στο Homekit

  Λειτουργούν οι διακόπτες Friends of Hue με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών ή έξυπνους λαμπτήρες;

  Κάθε λαμπτήρας ή φωτιστικό που είναι συμβατό με το σύστημα Hue λειτουργεί με τους έξυπνους διακόπτες Friends of Hue. Ωστόσο, οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών πρέπει να ενημερωθούν από τους προγραμματιστές τους για να υποστηρίξουν τους έξυπνους διακόπτες Friends of Hue.

  Πρέπει να συνδέσω τον διακόπτη Friends of Hue στο ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού μου;

  Όχι. Οι διακόπτες Friends of Hue είναι ασύρματοι. Ορισμένοι διακόπτες συλλέγουν την κινητική ενέργεια που δημιουργείται από το πάτημα των κουμπιών τους για την τροφοδοσία τους, ενώ άλλοι λειτουργούν με μπαταρία.

  Πώς θα τοποθετήσω έναν διακόπτη Friends of Hue και θα τον προσθέσω στην εφαρμογή Hue;

  Για τη φυσική τοποθέτηση των διακοπτών Friends of Hue, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Όταν ο διακόπτης τοποθετηθεί στη θέση που θέλετε, μπορείτε να τον προσθέσετε στην εφαρμογή Hue μεταβαίνοντας στην ενότητα «Settings» (Ρυθμίσεις) > «Accessory setup» (Ρύθμιση εξαρτημάτων) > «Add accessory» (Προσθήκη εξαρτημάτων) > «Friends of Hue switch» (Διακόπτης Friends of Hue) και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

  Πόση είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός διακόπτη Friends of Hue;

  Οι έξυπνοι διακόπτες Friends of Hue τροφοδοτούνται από την κινητική ενέργεια που δημιουργείται από το πάτημα των κουμπιών τους και δεν χρειάζονται μπαταρίες.

  Πόσα φώτα μπορώ να ελέγχω με ένα Hue Dimmer switch;

  Μπορείτε να ελέγχετε έως και 50 φώτα Hue με ένα Hue Dimmer switch, αρκεί να μην βρίσκονται σε περισσότερα από δύο δωμάτια (Rooms). Για να διασφαλίσετε ότι το σύστημα Hue ανταποκρίνεται γρήγορα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Hue Dimmer switch ταυτόχρονα μόνο σε δύο δωμάτια.

  Το Hue Dimmer switch δεν λειτουργεί πλέον κανονικά.

  Το Hue Dimmer switch ήταν συνδεδεμένο σε γέφυρα Hue Bridge και λειτουργούσε κανονικά, αλλά σταμάτησε να λειτουργεί όπως πρέπει:

  1. Ελέγξτε ότι και οι τέσσερις ενδεικτικές λυχνίες LED στο επάνω μέρος της γέφυρας Hue Bridge είναι αναμμένες. 
  2. Ελέγξτε ότι το Hue Dimmer switch είναι λειτουργικό πατώντας ένα οποιοδήποτε κουμπί και ελέγχοντας ότι η ενδεικτική λυχνία LED στο μπροστινό μέρος του διακόπτη ανάβει με πράσινο χρώμα.
  3. Ελέγξτε ότι το Hue Dimmer switch βρίσκεται εντός εμβέλειας, επιβεβαιώνοντας ότι δεν βρίσκεται πιο μακριά από τη γέφυρα Hue Bridge από ότι το πιο απομακρυσμένο φως. 
  4. Βεβαιωθείτε ότι το Hue Dimmer switch δεν έχει τοποθετηθεί σε μεταλλική επιφάνεια, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάζει την εμβέλεια της συσκευής. 
  5. Βεβαιωθείτε ότι τα φώτα Hue που θέλετε να ελέγξετε λειτουργούν σωστά στην εφαρμογή Hue. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, μπορεί να είναι ένδειξη κάποιου προβλήματος στα ίδια τα φώτα και όχι στο Hue Dimmer switch. 
  6. Στην εφαρμογή Hue, μεταβείτε στην ενότητα «Settings» (Ρυθμίσεις) > «Accessory setup» (Ρύθμιση εξαρτημάτων) και επιλέξτε το προβληματικό Hue Dimmer switch. Βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις της διαμόρφωσης είναι σωστές και επιλέξτε το στοιχείο «Save» (Αποθήκευση) για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας. 
  7. Επανεκκινήστε το Hue Dimmer switch πατώντας παρατεταμένα και τα τέσσερα κουμπιά του διακόπτη ταυτόχρονα. Απελευθερώστε τα όταν η ενδεικτική λυχνία LED στο μπροστινό μέρος του διακόπτη αναβοσβήσει με κόκκινο και πράσινο χρώμα. 
  8. Εκτελέστε επαναφορά μέσω υλικού στο Hue Dimmer switch πατώντας παρατεταμένα το κουμπί ρύθμισης στο πίσω μέρος του διακόπτη για 10 δευτερόλεπτα. 

   

  Το Hue Dimmer switch δεν ήταν ποτέ συνδεδεμένο σε γέφυρα Hue Bridge και λειτουργούσε κανονικά, αλλά σταμάτησε να λειτουργεί όπως πρέπει:

  1. Ελέγξτε ότι το Hue Dimmer switch είναι λειτουργικό πατώντας ένα οποιοδήποτε κουμπί και ελέγχοντας ότι η ενδεικτική λυχνία LED στο μπροστινό μέρος του διακόπτη ανάβει με πράσινο χρώμα.
  2. Ελέγξτε ότι το Hue Dimmer switch βρίσκεται εντός της εμβέλειας του φωτός Hue. Η μέγιστη εμβέλεια του Hue Dimmer switch είναι περίπου 12 μέτρα. 
  3. Ελέγξτε ότι το φως Hue που θέλετε να ελέγξετε με το Hue Dimmer switch είναι συνδεδεμένο στο ηλεκτρικό δίκτυο. Ο παραδοσιακός επιτοίχιος διακόπτης του πρέπει να είναι στη θέση "on" (ενεργοποίηση). 
  4. Βεβαιωθείτε ότι το Hue Dimmer switch δεν έχει τοποθετηθεί σε μεταλλική επιφάνεια, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάζει την εμβέλεια της συσκευής. 
  5. Επανεκκινήστε το Hue Dimmer switch πατώντας παρατεταμένα και τα τέσσερα κουμπιά του διακόπτη ταυτόχρονα. Απελευθερώστε τα όταν η ενδεικτική λυχνία LED στο μπροστινό μέρος του διακόπτη αναβοσβήσει με κόκκινο και πράσινο χρώμα. 

   

  Το Hue Dimmer switch αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα όταν πατάτε κάποιο κουμπί:

  1. Η σύνδεση με το Hue Dimmer switch έχει χαθεί και πρέπει να γίνει επαναδιαμόρφωση. Επανασυνδέστε το Hue Dimmer switch στη γέφυρα Hue Bridge μεταβαίνοντας στην ενότητα «Settings» (Ρυθμίσεις) > «Accessory setup» (Ρύθμιση εξαρτημάτων) στην εφαρμογή Hue.
  Τι μπορώ να ελέγχω με ένα Philips Hue Dimmer switch;

  Το Hue Dimmer switch μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους, ανάλογα με το αν έχετε την γέφυρα Hue Bridge και την εφαρμογή Hue.

   

  Ανεξάρτητη λειτουργία:

  Όταν αγοραστεί ως μέρος ενός σετ με κάποιο φωτιστικό Philips Hue, το Hue Dimmer switch λειτουργεί ανεξάρτητα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ελέγχει τον λαμπτήρα ή το φωτιστικό με το οποίο αγοράστηκε, μπορεί, δηλαδή, να χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του φωτός, αλλά και τη μείωση και την αύξηση της έντασής του. Αν το Hue Dimmer switch αγοράστηκε με ένα φωτιστικό Hue White ή ένα φωτιστικό Hue White and Color Ambiance, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις φωτισμού: Read, Relax, Energize, και Concentrate. Δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου του χρώματος του φωτός πέρα από τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις φωτισμού.

   

  Σε σύνδεση με τη γέφυρα Hue Bridge:

  Για περισσότερη λειτουργικότητα, συνδέστε το Hue Dimmer switch με την εφαρμογή Hue και τη γέφυρα Hue Bridge. Αν πραγματοποιήσετε ζεύξη του Hue Dimmer switch με το έξυπνο σύστημα φωτισμού, το Hue Dimmer switch μπορεί να ελέγχει έως και 50 φώτα Hue σε έως και δύο δωμάτια (Rooms). Μπορείτε επίσης να ορίσετε τα σκηνικά φωτισμού που προτιμάτε για να γίνεται κυκλική εναλλαγή τους.

  Τι πρέπει να κάνω αν το Hue Tap πάψει να ανταποκρίνεται;

  Αν το Hue Tap δεν ανταποκρίνεται, ελέγξτε πρώτα να δείτε αν είναι συνδεδεμένο με τη γέφυρα Hue Bridge μεταβαίνοντας στο στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις) > «Accessory setup» (Ρύθμιση εξαρτημάτων). Αν δεν βλέπετε τη συσκευή σας, η τελευταία μπορεί να έχει αποσυνδεθεί κατά λάθος από το σύστημα. Σε αυτήν την περίπτωση, επανασυνδέστε το Hue Tap μεταβαίνοντας στο στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις) > «Accessory setup» (Ρύθμιση εξαρτημάτων) > «Add accessory» (Προσθήκη εξαρτημάτων) και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδέσετε το Hue Tap, επικοινωνήστε με έναν εκπρόσωπο της εξυπηρέτησης πελατών στο Κέντρο υποστήριξης Meethue.

  Τι κάνουν τα τρία κουμπιά στο Hue Tap;

  Τα κουμπιά στο Hue Tap είναι προσαρμόσιμα και μπορείτε να τα διαμορφώσετε εύκολα ώστε να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τα αγαπημένα σας σκηνικά φωτισμού, ορισμένους συνδυασμούς από φώτα και άλλα, στην εφαρμογή Hue. Μεταβείτε στο στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις) > «Accessory setup» (Ρύθμιση εξαρτημάτων) και επιλέξτε τον διακόπτη Tap που θέλετε να διαμορφώσετε. Επιλέξτε το κουμπί που θέλετε να προσαρμόσετε σύμφωνα με το σχέδιο στην οθόνη και ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ρύθμισης.

  Που μπορώ να αγοράσω έναν διακόπτη Friends of Hue;

  Επικοινωνήστε με τους συνεργάτες των προϊόντων Friends of Hue για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σημεία αγοράς.

  Πώς εγκαθιστώ το Hue Smart button;

  Αν το Hue Smart button περιλαμβανόταν σε ένα Starter kit, φροντίστε να ρυθμίσετε τα φώτα και τη γέφυρα Hue Bridge προτού διαμορφώσετε το Hue Smart button.

  Αφού αφαιρέσετε το Hue Smart button από τη συσκευασία του, πατήστε το παρατεταμένα για 3 δευτερόλεπτα για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή. Μεταβείτε στο στοιχείο «Settings» (Ρυθμίσεις) > «Accessory setup» (Ρύθμιση εξαρτημάτων) > «Add accessory» (Προσθήκη εξαρτημάτων) για να προσθέσετε το Hue Smart button στο σύστημα έξυπνου φωτισμού Philips Hue. 

  Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Hue Smart button για να μειώσω και να αυξήσω την ένταση σε ένα φως; 

  Ναι. Για να μειώσετε και να αυξήσετε την ένταση των φώτων χρησιμοποιώντας το Hue Smart button, πατήστε το παρατεταμένα. Η ένταση των φώτων πρώτα θα μειωθεί και, στη συνέχεια, θα αυξηθεί. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτήν την ενέργεια (το παρατεταμένο πάτημα) στην εφαρμογή Philips Hue. Το Hue Smart button δεν είναι σχεδιασμένο για να μειώνει και να αυξάνει την ένταση του φωτός μέσω της περιστροφής του κουμπιού στην επιτοίχια βάση. Αν και εμφανισιακά μοιάζει, το Hue Smart button δεν είναι περιστρεφόμενος ροοστάτης--διακόπτης, οπότε δεν λειτουργεί μέσω περιστροφής στην επιτοίχια βάση.  

  Πώς αντικαθιστώ τη μπαταρία στο Hue Smart button;

  Γυρίστε το κουμπί ανάποδα και εντοπίστε τη γκρι σήμανση που υποδεικνύει από πού ανοίγει η θήκη των μπαταριών. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κατσαβίδι με επίπεδη κεφαλή για να ανασηκώσετε το πίσω κάλυμμα. Αφαιρέστε την παλιά μπαταρία και αντικαταστήστε την με μια άλλη μπαταρία CR2032 (τύπου «κουμπιού»).  

  HDMI sync box

  Η εφαρμογή Hue Sync για υπολογιστή λειτουργεί με το Philips Hue Play HDMI Sync Box;

  Όχι, η εφαρμογή Hue Sync για υπολογιστή δεν λειτουργεί με το Philips Hue Play HDMI Sync Box — αλλά η εφαρμογή Hue Sync για κινητές συσκευές είναι συμβατή!   

  Η τρέχουσα εφαρμογή Hue Sync για υπολογιστή σάς επιτρέπει να κάνετε κατοπτρισμό του περιεχομένου του υπολογιστή σας σε φώτα Philips Hue που έχουν δυνατότητα χρωματιστού φωτισμού. Το Philips Hue Play HDMI Sync Box είναι μια συσκευή που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία για να επεκτείνει τον οικιακό κινηματογράφο σας με περιβάλλοντα φωτισμό — χωρίς να απαιτείται σταθερός ή φορητός υπολογιστής — πραγματοποιώντας κατοπτρισμό του περιεχομένου στην οθόνη της τηλεόρασης με το φως. Μπορείτε να το ελέγχετε με την εφαρμογή Hue Sync για κινητές συσκευές.   

  Συνδέστε συσκευές με σύνδεση HDMI — για παράδειγμα, προσαρμογείς ροής, όπως το Chromecast, που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε υπηρεσίες, όπως το Netflix, κονσόλες παιχνιδιών, όπως το PlayStation ή συσκευές set-top box — στο Sync Box, και, στη συνέχεια, συνδέστε το sync box στην τηλεόρασή σας για να δείτε τα φώτα σας να χορεύουν, να αναβοσβήνουν, να χαμηλώνουν και να αυξάνουν την ένταση σε συγχρονισμό με το περιεχόμενο στην οθόνη σας.  

  Τι χρειάζομαι για να μπορώ να συγχρονίζω τα έξυπνα φώτα με το Philips Hue Play HDMI Sync Box;

  Το να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Sync Box είναι τόσο εύκολο όσο και το να μετρήσετε μέχρι το 3: 
   

      1. Εγκαταστήστε έξυπνα φώτα Philips Hue με δυνατότητα χρωματιστού φωτισμού και μια γέφυρα Hue Bridge με την εφαρμογή Philips Hue. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://meethue.com/bridge

      2. Συνδέστε το Philips Hue Play HDMI Sync Box με τις συσκευές HDMI και την τηλεόρασή σας 

      3. Πραγματοποιήστε λήψη της εφαρμογής για κινητές συσκευές Philips Hue Sync 

  Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ρυθμίσω την περιοχή ψυχαγωγίας;

  Μπορείτε να δημιουργήσετε μια περιοχή ψυχαγωγίας στην εφαρμογή Philips Hue — με αυτόν τον τρόπο, το Philips Hue Play HDMI Sync Box θα γνωρίζει πόσα φώτα έχετε, πού και σε ποιο ύψος βρίσκονται και πώς το Sync Box θα πρέπει να τα χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια του συγχρονισμού. Για βέλτιστα αποτελέσματα, συνιστούμε να τοποθετήσετε διάφορα έξυπνα φώτα Hue με δυνατότητα χρωματιστού φωτισμού γύρω από την τηλεόρασή σας (οι μπάρες φωτισμού Hue Play είναι μια πολύ καλή επιλογή για να ξεκινήσετε!). 

  Είναι το Philips Hue Play HDMI Sync Box συμβατό με δυνατότητες 3D, Dolby Vision, HDR+, και 8K;

  Όχι. Η λειτουργία συγχρονισμού του φωτισμού δεν υποστηρίζει δυνατότητες 3D, Dolby Vision, HDR+, ή 8K. Όταν δεν γίνεται συγχρονισμός, τα σήματα αυτά θα περνούν μέσα από το Sync Box, οπότε εξακολουθείτε να μπορείτε να βλέπετε τηλεόραση, αλλά η ανάλυση 8K υποβαθμίζεται σε 4Κ. Συνεπώς, μπορείτε να συνδέσετε όποια συσκευή HDMI θέλετε στο Sync Box και η τηλεόρασή σας θα εξακολουθήσει να λαμβάνει το σήμα, αλλά ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υψηλότερη διαθέσιμη ποιότητα προβολής βίντεο.

  Παρακολουθήστε τα βίντεο οδηγιών

  Philips Hue YouTube
  Περιηγηθείτε στα βίντεο οδηγιών είτε στην εφαρμογή Philips Hue (μπορείτε να τα βρείτε στην καρτέλα Explore στην ενότητα «How to videos»"), ή δείτε όλα μας τα βίντεο στο κανάλι της Philips Hue στο YouTube.

  Μετάβαση στο κανάλι Philips Hue στο YouTube

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε

  Επισκεφθείτε τα κανάλια μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


  Χρόνος ανταπόκρισης: 1 ώρα. Διαθέσιμη 24/7

  Προϊόν, προώθηση και εγγύηση


  1-800-555-0050
  Δευτέρα - Παρασκευή 8 ΠΜ - 8 ΜΜ EST