Τώρα επισκέπτεστε τη διαδικτυακή τοποθεσία της Philips Lighting. Υπάρχει διαθέσιμη τοπική έκδοση.
Προτάσεις

  Βραβεία City.People.Light 
  2014

  Βραβεία City.People.Light 2014

  Δείτε κάποια highlights των εντυπωσιακών συμμετοχών στον διαγωνισμό βραβείων 2014.
  Leipzig

  Πρώτο βραβείο

  Η πόλη του Leipzig κερδίζει το πρώτο βραβείο στα βραβεία City.People.Light 2014


  Η πόλη του Leipzig στην Γερμανία έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο για την αστική ανάπλαση της Richard-Wagner-Platz στην 12η ετήσια τελετή βράβευσης City.People.Light στις 7 Νοεμβρίου 2014 στο Ντουμπρόβνικ, Κροατία. Ο σχεδιασμός φωτισμού είχε υλοποιηθεί από το γραφείο σχεδιασμού φωτισμού Licht Kunst Licht Βόννη/Βερολίνο που επίσης βραβεύτηκε.

  Η τοποθεσία μιας αγοράς του 10ου αιώνα, από όπου γεννήθηκε η πόλη του Leipzig, η Richard-Wagner-Platz, είναι ένας χώρος γεμάτος πολιτική και αρχιτεκτονική ιστορία από την εποχή του Μεσαίωνα μέχρι την πτώση του Κομμουνισμού. Η μοναδική ατμόσφαιρα φωτισμού συνδυάζεται προσεκτικά με την αρχιτεκτονική της πόλης με το θερμό λευκό φως να φωτίζει κτίρια, γλυπτά σιντριβάνια και ένα πάρκο πατινάζ. Πολλά διαφορετικά στοιχεία ενσωματώθηκαν στο τελικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα με σύγχρονο φωτισμό LED, προστατεύοντας και αναδεικνύοντας ιστορικά σημεία και κάνοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας για την πόλη.
  Leipzig
  Ο Κος. Rainer Barth, εκπρόσωπος της πόλης Leipzig, σχολίασε: "Θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στις ιστορικές ρίζες του Leipzig, έτσι κάναμε δημόσιο διαγωνισμό για νέο σχεδιασμό φωτισμού μέσω δημοκρατικών διαδικασιών επιλογής. Το έργο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συμμετοχής των πολιτών και άλλων μετόχων στην προετοιμασία ενός έργου αστικής ανάπλασης."

  "Οι Philips και LUCI δημιούργησαν τα βραβεία City.People.Light πριν από περίπου μια δεκαετία για να εξυμνήσουν τα πιο αειφόρα έργα αστικής ανάπλασης που χρησιμοποιούν δημιουργικά το φως για να βελτιώσουν τις ζωές και τις εμπειρίες και των πολιτών και των επισκεπτών." είπε ο Vojislav Radovic, Διευθυντής Υπαίθριου Φωτισμού Philips Νότιου Τομέα C&EE. "Τα έργα που συμμετείχαν φέτος ήταν εξαιρετικής ποιότητας και θέτουν νέα στάνταρ για τις πόλεις του μέλλοντος. Το έργο Leipzig δεν ήταν καινοτόμο μόνο λόγω της πρόσληψης ιδεών από τους πολίτες και για την προσφορά ομορφιάς και ασφάλειας στην πόλη, αλλά και γιατί επικοινωνεί την εύθραυστη ισορροπία της ανάδειξης της πολύπλοκης κληρονομιάς με την σύγχρονη τεχνολογία φωτισμού."

  Σχεδιασμός φωτισμού:
  Licht Kunst Licht
  www.lichtkunstlicht.com/en/
  Κοπεγχάγη

  Δεύτερο βραβείο

  Γέφυρα Bicycle Snake, Κοπεγχάγη, Δανία


  Το Bicycle Snake είναι μια μακριά, κόκκινη γλυπτή γέφυρα αποκλειστικά για ποδηλάτες. Είναι μια μοναδική και συναρπαστική διαδρομή πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, που διαχωρίζει τους ποδηλάτες από τους πεζούς και προστατεύει την υποκείμενη πλευρά της προκυμαίας. Τη νύχτα, η γέφυρα φωτίζεται απαλά με ενσωματωμένο στο κιγκλίδωμα φωτισμό που εμπλουτίζει την περιοχή με ένα λαμπερό, οπτικό στοιχείο. Η φετινή κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την περιορισμένη χρήση του φωτισμού, ο οποίος δεν απαιτεί επιπλέον κατανάλωση ενέργειας για εφέ φωτισμού και δεν είναι θαμβωτικός.

  Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και ο σχεδιασμός φωτισμού υλοποιήθηκε από την DISSING+WEITLING.

  Σχεδιασμός φωτισμού:
  DISSING+WEITLING.
  www.dw.dk
  Στρασβούργο

  Τρίτο βραβείο

  Place du Château, Στρασβούργο, Γαλλία


  Η Place du Château είναι μια εμβληματική πλατεία που εφάπτεται στον Καθεδρικό της Notre Dame. Το έργο είχε στόχο την μεταμόρφωσή της σε ένα ιδιαίτερο στοιχείο του Grande-Île, ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την ενσωμάτωση του φωτός στις κατακόρυφες και οριζόντιες επιφάνειες, μια πρόκληση που υλοποιήθηκε με έναν μοναδικό, εξεζητημένο και ξεχωριστό τρόπο. Η αυστηρή και μακράς διάρκειας προετοιμασία ενός έτους, με συμμετοχή πολιτών σε συνέδρια, ξεναγήσεις, εργαστήρια και ερωτηματολόγια, συνέβαλε στην αξιοπιστία του τελικού αποτελέσματος.

  Ο σχεδιασμός φωτισμού υλοποιήθηκε από την l’Acte Lumiere.

  Σχεδιασμός φωτισμού:
  l’Acte Lumiere
  www.acte-lumiere.com
  Wellington

  Ειδική μνεία

  Wellington, Νέα Ζηλανδία


  Διαδραστικός φωτισμός που δρα προληπτικά στην εγκληματικότητα μέσω του περιβαλλοντικού σχεδιασμού. Ένας στενός σκοτεινός δρόμος έχει μεταμορφωθεί σε ένα ασφαλές και ευχάριστο μέρος για τους πεζούς τη νύχτα, χάρη σε αυτόν τον δημιουργικό, διαδραστικό σχεδιασμό φωτισμού. Ανιχνευτές παρουσίας ενεργοποιούν παιχνιδιάρικα σχέδια φωτός με κινούμενα μοτίβα και απαλά χρώματα που διασκεδάζουν και ζωντανεύουν το χώρο. Το έργο αυτό δίνει έμφαση στην ικανότητα του φωτός να βελτιώνει την ποιότητα ζωής, την ασφάλεια και την ορατότητα ενός δρόμου μέσω του διαδραστικού φωτισμού που δημιουργεί πολλαπλά σενάρια ή "παιχνίδια φωτός", τα οποία ενεργοποιούνται από αισθητήρες που αλληλεπιδρούν με τους περαστικούς. Η ελκυστική εγκατάσταση αποτελείται από έναν μεγάλο κρεμαστό πολυέλαιο που προβάλλει εφέ φωτισμού που δημιουργούν ονειρεμένη ατμόσφαιρα. Επιπλέον, το έργο εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή για την έντονη προσπάθεια αποφυγής θάμβωσης και διάχυσης του φωτός. Ο σχεδιασμός φωτισμού υλοποιήθηκε από την Stephenson & Turner NZ Ltd.

  Σχεδιασμός φωτισμού:
  Stephenson & Turner NZ Ltd.
  www.stephensonturner.com
  Pula

  Ειδική μνεία

  Φωτισμός γερανών σε λειτουργία, Pula, Κροατία


  Αυτό ήταν το μοναδικό έργο φωτισμού "βιομηχανικής κληρονομιάς" στα βραβεία City.People.Light, προς τιμήν του ναυπηγείου της πόλης. Το Uljanik είναι ένα από τα παλαιότερα σε λειτουργία ναυπηγεία στον κόσμο. Αντί να μετακινηθεί το ναυπηγείο από το κέντρο της προσοχής, έγινε το ίδιο επίκεντρο και δοξάζεται ως ορόσημο της κληρονομιάς της πόλης και ως η κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Αυτό το μοναδικό έργο λούζει οκτώ μεγαλοπρεπείς γερανούς με φωτισμό LED της Philips, προγραμματισμένο να εκπέμπει 16.000 αποχρώσεις χρώματος και έντασης, αναδεικνύοντας την βιομηχανική κληρονομιά της Pula. Ένα μεγάλης κλίμακας φωτεινό χαρακτηριστικό προσθέτει μια κάθετη διάσταση στο φωτισμένο θαλάσσιο ορίζοντα, δημιουργώντας ένα δυναμικό γλυπτό του παραλιακού μετώπου. Ο φωτισμός των γερανών λειτουργεί ως παράδειγμα για άλλες πόλεις με λιμάνια ή για νέα προγράμματα ανάπτυξης αστικών περιοχών. Μετατρέποντας το ναυπηγείο σε ένα ζωντανό ορόσημο, το έργο αστικού φωτισμού ξεχώρισε για την τολμηρή του στάση προστασίας της βιομηχανικής κληρονομιάς που έχει φέρει ευημερία στην πόλη. Ένα ξεχωριστό ορόσημο που έχει αναζωογονήσει το παραλιακό μέτωπο της Pula. Ο σχεδιασμός φωτισμού υλοποιήθηκε από την Skira lighting design.

  Σχεδιασμός φωτισμού:
  Sikra lighting design
  www.skira.hr/
  Άγκυρα

  Νικητής βραβείου People Choice 2014

  Master Plan φωτισμού, Άγκυρα, Τουρκία


  Το βραβείο People Choice είναι μια νέα κατηγορία βράβευσης όπου το κοινό ψηφίζει την αγαπημένη του συμμετοχή αστικού φωτισμού. Τα 16 καλύτερα έργα των βραβείων City.People.Light όπως επιλέγονται από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή επαγγελματιών διαγωνίζονται για το νέο αυτό βραβείο. Η πόλη της Άγκυρας έλαβε τις περισσότερες ψήφους του κοινού. Η Άγκυρα κατά ένα μέρος κέρδισε επειδή ενεργοποίησε το βραβείο People Choice στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  Άγκυρα
  Η αρχιτεκτονική αρμονία οφείλεται στη σύνθεση αστικών δομών σε ένα ενιαίο master plan φωτισμού. Η θερμή και λιτή ατμόσφαιρα σέβεται το νυχτερινό τοπίο χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τεχνολογίας λευκού και έγχρωμου φωτισμού. Το σχέδιο είχε θετική επίδραση στους κατοίκους και τους επισκέπτες, δημιουργώντας ελκυστικές περιοχές που είναι ασφαλείς με μοντέρνες σιλουέτες που ενδυναμώνουν την ταυτότητα της πόλης. Τέτοιας μορφής έργα αστικού φωτισμού μεγάλης κλίμακας δεν είναι τόσο συχνά και η κριτική επιτροπή ήταν πεπεισμένη ότι αυτό ήταν το ιδανικό παράδειγμα δημιουργίας και εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου master plan φωτισμού για τα ακίνητα και τις υποδομές μιας ολόκληρης πόλης. Το αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη βελτίωση και τόνωση της εικόνας και της ποιότητας ζωής της πόλης.

  Σχεδιασμός φωτισμού:
  UVA Lighting & Engineering
  www.uva.com.tr/

  Επικοινωνήστε μαζί μας

   

  Για επιχειρηματικές πληροφορίες αναφορικά με τα συστήματα επαγγελματικού φωτισμού, χρησιμοποιήστε αυτήν την φόρμα

   

  Χρησιμοποιήστε την αναλυτική μας φόρμα για λεπτομερείς ερωτήσεις