Απολύμανση επιφανειών με ακτινοβολία UV-C

Απολύμανση επιφανειών

Όταν κάποιος βήχει ή εκπνέει, απελευθερώνει σταγονίδια υγρού. Τα περισσότερα από αυτά τα σταγονίδια πέφτουν σε κοντινές επιφάνειες και αντικείμενα, όπως γραφεία, τραπέζια ή πληκτρολόγια. Δεδομένου ότι οι ιοί μπορούν να επιβιώσουν σε επιφάνειες όπως το ξύλο και το μέταλλο για 4-5 ημέρες, θα μπορούσαν να μολυνθούν και άλλοι άνθρωποι εάν αγγίξουν μολυσμένες επιφάνειες ή αντικείμενα και, στη συνέχεια, αγγίξουν τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα τους.

Πηγή: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

απολύμανση επιφανειών
Περιβάλλοντα και αντικείμενα υψηλής επαφής

Βαθιά απολύμανση με ακτινοβολία UV-C περιβαλλόντων και αντικειμένων υψηλής επαφής

Σε χώρους υψηλής επαφής, όπως σχολεία, καταστήματα, βιομηχανία, γραφεία και μέσα μαζικής μεταφοράς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ακτινοβολία UV-C για βαθιά απολύμανση επιφανειών (π.χ. δάπεδα, τοίχοι). 

  • Ανοιχτά φωτιστικά: Σταθερή εγκατάσταση στην οροφή, που εκπέμπει ακτινοβολία UV-C απευθείας χωρίς θωράκιση, επομένως απαγορεύεται η παρουσία ατόμων στο δωμάτιο. Απαιτείται σύστημα ελέγχου για να διευκολύνει τη σωστή χρήση.
  • Καρότσια UV-C: Μπορούν να τοποθετηθούν κεντρικά σε ένα δωμάτιο τυπικού μεγέθους για να αδρανοποιήσουν τους ιούς και τα βακτήρια στις επιφάνειες. Στις προστατευτικές διατάξεις περιλαμβάνονται χρονοδιακόπτης για τον προγραμματισμό της απολύμανσης για προκαθορισμένη περίοδο, τηλεχειριστήριο και αισθητήρες κίνησης.  
  • Ρομπότ UV-C: έξυπνα και αυτόνομα ρομπότ σχεδιασμένα για την πρόληψη ιών σε εσωτερικούς χώρους. Συνήθως πλοηγούνται αυτόνομα για να απολυμάνουν επιφάνειες και περιλαμβάνουν διάφορες προστατευτικές διατάξεις για τη διασφάλιση της σωστής χρήσης.

Τυπικές εφαρμογές μικροβιοκτόνων λαμπτήρων UV-C

Η ακτινοβολία UV-C μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον τομέα των μεταφορών για την απολύμανση εσωτερικών επιφανειών - εικονίδιο

Η ακτινοβολία UV-C μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον τομέα των μεταφορών για την απολύμανση εσωτερικών επιφανειών μετά από κάθε χρήση του οχήματος. Έχει εφαρμογή και στους κλάδους καταστημάτων (καρότσια αγορών, πάγκοι), βιομηχανίας και γραφείων

Η ακτινοβολία UV-C μπορεί να απολυμάνει ιμάντες μεταφοράς και υλικά συσκευασίας - εικονίδιο

Στη βιομηχανία τροφίμων, η ακτινοβολία UV-C μπορεί να απολυμάνει τους ιμάντες μεταφοράς και τα υλικά συσκευασίας (κύπελλα γιαουρτιού, μπουκάλια ποτών κ.λπ.). Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την άμεση επεξεργασία προϊόντων για την αύξηση της διάρκειας ζωής και τη διατήρηση της θρεπτικής αξίας (απαιτούνται λιγότερα συντηρητικά).

Εικονίδιο για τη μείωση της ανάπτυξης μούχλας ή ασθενειών απευθείας με ακτινοβολία UV-C

Κατά την καλλιέργεια φυτών, μπορείτε να μειώσετε την ανάπτυξη μούχλας ή ασθενειών απευθείας με ακτινοβολία UV-C. Αυτό βοηθά στη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων.

Η ακτινοβολία UV-C παρέχει επιπλέον ασφάλεια μετά τον καθαρισμό - εικονίδιο

Για οικιακό εξοπλισμό, όπως αποστειρωτές για μπιμπερό, στεγνωτήρια πιάτων κ.λπ., η ακτινοβολία UV-C παρέχει επιπλέον ασφάλεια μετά τον καθαρισμό και συμβάλλει στη διατήρηση μιας καθαρής επιφάνειας κατά την αποθήκευση.

Αναζητήστε τον πλησιέστερο διανομέα, συνεργάτη ή εγκαταστάτη σας, που ειδικεύεται στον φωτισμό απολύμανσης με ακτινοβολία UV-C της Philips

Υπηρεσίες απολύμανσης με ακτινοβολία UV-C

Υπηρεσίες απολύμανσης με ακτινοβολία UV-C

Η αποτελεσματικότητα και η κατάλληλη χρήση μιας λύσης UV-C ξεκινά με τον σωστό σχεδιασμό της εφαρμογής. Βασιζόμενοι σε 35 χρόνια εμπειρίας σε προϊόντα και εφαρμογές UV-C, παρέχουμε υπηρεσίες UV-C σε όλες τις διαφορετικές φάσεις του κύκλου ενός έργου, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, της διαχείρισης του έργου, των τακτικών ελέγχων και της συντήρησης. Επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο της εταιρείας Signify για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας για απολύμανση με ακτινοβολία UV-C.

Προειδοποίηση

Ο φωτισμός UV-C ενέχει ελάχιστο κίνδυνο, όταν χρησιμοποιείται με τον κατάλληλο τρόπο. Η άμεση έκθεση στην ακτινοβολία UV-C είναι επικίνδυνη. Η εγκατάσταση του φωτισμού θα πρέπει να συνοδεύεται πάντα από επαρκή προστεγάσματα και προστατευτικές διατάξεις (όπως παρουσία αισθητήρων ανίχνευσης ή χρονοδιακοπτών), ώστε να αποτρέπεται η πρόκληση ζημιάς ή σοβαρών τραυματισμών στα μάτια και στο δέρμα εξαιτίας της ακτινοβολίας. Τα φωτιστικά απολύμανσης με ακτινοβολία UV-C που παρέχουμε χωρίς αυτές τις διασφαλίσεις προορίζονται μόνο για χρήση ως εξαρτήματα σε συστήματα απολύμανσης που περιλαμβάνουν τυχόν προφυλάξεις που υποδεικνύονται, αλλά δεν περιορίζονται σε εκείνες που καθορίζονται στις οδηγίες τοποθέτησης και στα εγχειρίδια χρήσης.

Τα φωτιστικά απολύμανσης με ακτινοβολία UV-C της Philips απαιτείται να πωλούνται αποκλειστικά από τη Signify ή μέσω πιστοποιημένων συνεργατών και η εγκατάσταση να πραγματοποιείται από πιστοποιημένους επαγγελματίες σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας που εφαρμόζουμε και τις νομικές απαιτήσεις.

Κανένας από τους λαμπτήρες UV-C που διαθέτουμε δεν φέρει πιστοποίηση ή έγκριση ιατρικής συσκευής οπουδήποτε στον κόσμο και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως συσκευή αυτού του είδους. Οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ σε εφαρμογές ή δραστηριότητες οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν ή/και να οδηγήσουν σε θάνατο, τραυματισμό ή/και ζημιά στο περιβάλλον. Φυτά ή/και υλικά που εκτίθενται σε υψηλότερες δόσεις ακτινοβολίας UV-C ενδέχεται να καταστραφούν ή/και να αποχρωματιστούν.