Καταπολέμηση μικροβίων με απολύμανση με ακτινοβολία UV-C

Έχουμε πάρει πολλά μαθήματα από την έναρξη της πανδημίας. Σε όλο τον κόσμο εκτελούνται προγράμματα εμβολιασμού και λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των ανθρώπων από τις συνέπειες του ιού. Αλλά έχουμε επίσης συνειδητοποιήσει ότι ορισμένες μέθοδοι είναι πιο αποτελεσματικές από άλλες στην πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου.

Διαμορφώνεται σταδιακά η κοινή πεποίθηση ότι η κύρια οδός για τη μόλυνση από τον COVID-19 είναι αερομεταφερόμενη. Αυτό καθιστά τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και του εξαερισμού των εσωτερικών χώρων έναν από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους μείωσης του κινδύνου επαφής με επιβλαβή παθογόνα. Ο αριθμός των αλλαγών αέρα ανά ώρα (ACH) καθορίζει εάν ο εσωτερικός αέρας φιλτράρεται επαρκώς με καθαρό αέρα.

Βελτίωση της ποιότητας του αέρα

Ο βασικός εξαερισμός απαιτεί έως και 6 ACH για την παροχή φρέσκου αέρα, τον έλεγχο της υγρασίας και τη μείωση των επιπέδων οσμής και CO2. Αλλά κάθε αλλαγή αέρα θα μειώσει το επίπεδο των παθογόνων μόνο κατά 63%. Δεν είναι λοιπόν τόσο απλό όσο το άνοιγμα ενός παραθύρου, το οποίο με 1-2 ACH δεν θα εξαλείψει τα παθογόνα, αλλά σίγουρα θα επηρεάσει την προσωπική άνεση. Η σημαντική αύξηση του εξαερισμού σε 15-20 ACH είναι μια αναγνωρισμένη στρατηγική για την απολύμανση του αέρα για τη μείωση των παθογόνων σε επίπεδο που μετριάζει τον κίνδυνο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιτευχθεί αυτό είναι με την εισαγωγή λύσεων εξαερισμού αέρα UV-C και κλιματισμού εσωτερικών χώρων, όπως τα φωτιστικά Philips UV-C, που δημιουργούν τα απαιτούμενα επίπεδα για την απολύμανση του αέρα και των επιφανειών. Στην πραγματικότητα, το τεστ απολύμανσης από αερομεταφερόμενα παθογόνα με τον εξαερισμό, την κυκλοφορία και την απολύμανση του αέρα με ακτινοβολία UV-C έδειξε ότι το 99,99% του ιού SARS-CoV-2 αδρανοποιήθηκε σε μόλις 10 λεπτά1 - το ισοδύναμο των 50 ACH.

Πώς λειτουργεί η απολύμανση των άνω στρωμάτων του αέρα;

Πληροφοριακά γραφικά για την απολύμανση των άνω στρωμάτων του αέρα με ακτινοβολία UV-C

Εξερευνήστε τη δύναμη της τεχνολογίας UV-C

Αποτελέσματα ποδοσφαίρου κατά του COVID-19: UV-C στον αθλητισμό

Ο φωτισμός UV-C αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας στη συνεχιζόμενη μάχη για τη διασφάλιση της λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των παιχνιδιών, βοηθώντας στην προστασία του προσωπικού και των παικτών σε αυτές τις αβέβαιες στιγμές.

UV-C: Ένα μέλλον πέρα από τον COVID-19

Ανακαλύψτε την εξαιρετική δύναμη του φωτισμού UV-C για την απολύμανση αέρα, επιφανειών, αντικειμένων και νερού για ένα ασφαλέστερο μέλλον πέρα από τον COVID-19.

Προστασία των σημαντικότερων ατού του ράγκμπι: των οπαδών και των παικτών

Στο σπίτι των Αρλεκίνων, η απολύμανση UV-C φωτίζει τον δρόμο για ένα καθαρότερο μέλλον για τα αθλήματα στα στάδια.

Απολύμανση UV-C: Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

Ο φωτισμός UV-C έχει αποδειχθεί ότι εξουδετερώνει αποτελεσματικά τους μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων, της μούχλας και των ιών, συμπεριλαμβανομένου του ιού που προκαλεί τον COVID-19.

Πώς λειτουργεί η απολύμανση με υπεριώδη ακτινοβολία (UV);

Η υπεριώδης ακτινοβολία έχει αρκετή ενέργεια για να διασπάσει τους χημικούς δεσμούς μεταξύ ηλεκτρονίων και ατόμων. Για αυτό μπορεί να είναι επιβλαβής για τα μάτια και το δέρμα (ηλιακό έγκαυμα), αλλά είναι επίσης ωφέλιμη για την απολύμανση επιφανειών και τον καθαρισμό του αέρα.

Η απολύμανση UV-C χρησιμοποιεί φως για να διασπάσει τις χημικές ενώσεις σε έναν μικροοργανισμό, όπως βακτήρια, σπόρια και ιούς, ώστε να μην μπορούν να πολλαπλασιαστούν. Τα τελευταία χρόνια, έχουν δοκιμαστεί πολλές εκατοντάδες βακτήρια και όλα ανταποκρίνονται στην απολύμανση UV-C3 – συμπεριλαμβανομένων διαφόρων κορωνοϊών. Σε εργαστηριακές δοκιμές, οι πηγές φωτός UV-C της Signify μείωσαν τη μολυσματικότητα του ιού SARS-CoV-2 σε μια επιφάνεια κάτω από τα ανιχνεύσιμα επίπεδα σε μόλις 9 δευτερόλεπτα1. Ένας ξεκάθαρος λόγος για τον οποίο το φως UV-C θα πρέπει να παίζει βασικό ρόλο στη στρατηγική προστασίας από τον COVID-19.

Πλεονεκτήματα της τεχνολογίας απολύμανσης με ακτινοβολία UV-C

Ασφαλές

Η τεχνολογία UV-C χρησιμοποιείται για πάνω από 40 χρόνια1

Αποτελεσματικό

Όλα τα βακτήρια και οι ιοί που έχουν υποβληθεί σε δοκιμές έως σήμερα ανταποκρίνονται στην απολύμανση UV-C.2

Ταχύτατο

Απολυμαίνει επιφάνειες και αντικείμενα μέσα σε λίγα λεπτά

Πολυχρηστικό

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολυάριθμες εφαρμογές, όπως γραφεία, σχολεία, καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς

γκάμα λαμπτήρων, φωτιστικών, συσκευών, συστημάτων ελέγχου και υπηρεσιών UV-C της Philips

Απολύμανση με ακτινοβολία UV-C

Για περισσότερα από 40 χρόνια2, η ακτινοβολία UV-C είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος απολύμανσης του αέρα, των επιφανειών και του νερού. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ένας τύπος ηλεκτρομαγνητικής (ΗΜ) ακτινοβολίας που κάνει τις αφίσες με οπίσθιο φωτισμό να λάμπουν και είναι υπεύθυνη για το καλοκαιρινό μαύρισμα. Στο ηλεκτρομαγνητικό (ΗΜ) φάσμα, βρίσκεται μεταξύ ορατού φωτός και ακτίνων Χ και είναι αόρατη στο ανθρώπινο μάτι.

Ο βιώσιμος τρόπος απολύμανσης

Καθώς η απολύμανση UV-C είναι μια φυσική και όχι χημική διαδικασία, δεν χρειάζεται να χειρίζεστε, να μεταφέρετε ή να αποθηκεύετε τοξικές, επικίνδυνες ή διαβρωτικές χημικές ουσίες – και δεν υπάρχουν χημικά κατάλοιπα. Είναι μια απλή, βιώσιμη και συνειδητοποιημένη σε θέματα ασφάλειας λύση που συνιστάται ανεπιφύλακτα ως μέρος μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής απολύμανσης που περιλαμβάνει την απολύμανση χεριών, επιφανειών και αντικειμένων με υγρά απολυμαντικά.

Φωτισμός UV-C: Πεδία εφαρμογής

Προσφέρουμε μια πλήρη γκάμα λαμπτήρων, φωτιστικών, θαλάμων και συστημάτων ελέγχου υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) που είναι κατάλληλα για χρήση στην απολύμανση αέρα, επιφανειών, αντικειμένων και νερού, τόσο για οικιακές όσο και για επαγγελματικές εφαρμογές.

Απολύμανση επιφανειών με ακτινοβολία UV-C

Απολύμανση αντικειμένων με ακτινοβολία UV-C

Λαμπτήρες UV για τον καθαρισμό του νερού

Αναζητήστε τον πλησιέστερο διανομέα, συνεργάτη ή εγκαταστάτη σας, που ειδικεύεται στον φωτισμό απολύμανσης με ακτινοβολία UV-C της Philips

Αρχεία προς λήψη

Εικονίδιο πληροφοριών

Επισκεφθείτε τη Signify Lighting Academy εδώ για να βρείτε όλους τους σχετικούς εκπαιδευτικούς πόρους και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια!

Προειδοποίηση

Ο φωτισμός UV-C ενέχει ελάχιστο κίνδυνο, όταν χρησιμοποιείται με τον κατάλληλο τρόπο. Η άμεση έκθεση στην ακτινοβολία UV-C είναι επικίνδυνη. Η εγκατάσταση του φωτισμού θα πρέπει να συνοδεύεται πάντα από επαρκή προστεγάσματα και προστατευτικές διατάξεις (όπως παρουσία αισθητήρων ανίχνευσης ή χρονοδιακοπτών), ώστε να αποτρέπεται η πρόκληση ζημιάς ή σοβαρών τραυματισμών στα μάτια και στο δέρμα εξαιτίας της ακτινοβολίας. Τα φωτιστικά απολύμανσης με ακτινοβολία UV-C που παρέχουμε χωρίς αυτές τις διασφαλίσεις προορίζονται μόνο για χρήση ως εξαρτήματα σε συστήματα απολύμανσης που περιλαμβάνουν τυχόν προφυλάξεις που υποδεικνύονται, αλλά δεν περιορίζονται σε εκείνες που καθορίζονται στις οδηγίες τοποθέτησης και στα εγχειρίδια χρήσης.

Τα φωτιστικά απολύμανσης με ακτινοβολία UV-C της Philips απαιτείται να πωλούνται αποκλειστικά από τη Signify ή μέσω πιστοποιημένων συνεργατών και η εγκατάσταση να πραγματοποιείται από πιστοποιημένους επαγγελματίες σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας που εφαρμόζουμε και τις νομικές απαιτήσεις.

Κανένας από τους λαμπτήρες UV-C που διαθέτουμε δεν φέρει πιστοποίηση ή έγκριση ιατρικής συσκευής οπουδήποτε στον κόσμο και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως συσκευή αυτού του είδους. Οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ σε εφαρμογές ή δραστηριότητες οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν ή/και να οδηγήσουν σε θάνατο, τραυματισμό ή/και ζημιά στο περιβάλλον. Φυτά ή/και υλικά που εκτίθενται σε υψηλότερες δόσεις ακτινοβολίας UV-C ενδέχεται να καταστραφούν ή/και να αποχρωματιστούν.

  1. Έκθεση EPA, «Building Retrofits for Increased Protection Against Airborne Chemical and Biological Releases» Σελ. 56 ​
  2. Fluence (UV Dose) Required to Achieve Incremental Log Inactivation of Bacteria, Protozoa, Viruses and Algae Revised, όπως ενημερώθηκε και επεκτάθηκε από τους Adel Haji Malayeri, Madjid Mohseni, Bill Cairns και James R. Bolton. Με προγενέστερη συνεισφορά των Gabriel Chevrefils (2006) και Eric Caron (2006). Με ομότιμη κριτική από τους Benoit Barbeau, Harold Wright (1999) και Karl G. Linden.
  3. Nadia Storm et al, Rapid and complete inactivation of SARS-CoV-2 by ultraviolet-C irradiation, 2020. Η αναφορά είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο https://www.nature.com/articles/s41598-020-79600-8 . Η δόση ακτινοβολίας UV-C που χρησιμοποιήθηκε στην παρούσα έρευνα ήταν ίση με 0,849 mW/cm².
  4. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από εργαστηριακή δοκιμή που διενεργήθηκε από την Innovative Bioanalysis, ένα εργαστήριο αναφοράς για την ασφάλεια με πιστοποίηση CAP, CLIA και AABB, σε δωμάτιο με επαρκή κυκλοφορία αέρα. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην αναφορά της Innovative Bioanalysis που διατίθεται για λήψη από τον σύνδεσμο.