Τώρα επισκέπτεστε τη διαδικτυακή τοποθεσία της Philips Lighting. Υπάρχει διαθέσιμη τοπική έκδοση.
Προτάσεις

  Εντυπωσιακό περιβάλλον,

  ατμόσφαιρα νίκης για το Friends Arena

  Friends Arena,
  Solna, Σουηδία


  Ανακαλύψτε πώς ο σύγχρονος φωτισμός σταδίων βοηθά το Friends Arena να εντυπωσιάζει τους φιλάθλους από μακριά
  Το εντυπωσιακό εξωτερικό του Friends Arena στη Σουηδία φωτισμένο από τη Philips

  Ο αρχιτεκτονικός
  φωτισμός

  έπρεπε να είναι ήπιος με απαλές αλλαγές χρώματος. Η διαμόρφωση του φωτισμού είχε ανάγκη από μια συγκεκριμένη ομαλότητα ώστε να δίνει την εντύπωση ότι το εξωτερικό είναι βαμμένο με διαφορετικά χρώματα και αυτό είναι κάτι που πραγματικά το καταφέραμε.”

   

  - Helena Åkerberg, αρχιτέκτονας φωτισμού. Lighthouse AB

  Όψεις που αλλάζουν χρώμα στο Friends Arena, Σουηδία
  Εντυπωσιακή όψη που αλλάζει χρώματα στο Friends Arena, Σουηδία φωτισμένη από τη Philips

  Η πρόκληση του πελάτη

   

  Η νέα εθνική αθλητική εγκατάσταση της Σουηδίας είχε ανάγκη από ένα γιγάντιο σύστημα φωτισμού. Ωστόσο, η αρχική μελέτη φωτισμού εξωτερικού χώρου για την εγκατάσταση των 65.000 θεατών ήταν πολύ ακριβή και θα ήταν αδύνατον να συντηρηθεί. Η εταιρεία μελέτης φωτισμού Lighthouse AB ανέδειξε ένα πιο πρακτικό σχέδιο χρησιμοποιώντας τεχνολογία της Philips.

  Το στάδιο Friends Arena αποτελεσματικά φωτισμένο με φωτισμό Philips για αθλητικούς χώρους

  Ο κατάλληλος φωτισμός 


  Το καινούργιο και με σύγχρονη αρχιτεκτονική Friends Arena, είχε ανάγκη από φρέσκο και συναρπαστικό φωτισμό. Η κεντρική ιδέα ήταν η δημιουργία ενός ζωντανού εξωτερικού χώρου που θα μπορεί να αλλάζει ανάλογα με την εκδήλωση. Για την υλοποίησή της, οι σχεδιαστές αναζήτησαν ένα σύστημα φωτισμού σταδίων RGB αρκετά ισχυρό ώστε να φωτίζει το εξωτερικό ύψους 24 μέτρων από πάνω και από κάτω.

   

  Το iColorGraze της Philips ήταν ικανό να προσφέρει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Παρά την χαμηλή του κατανάλωση ενέργειας, μπορεί να προβάλει το φως σε μεγάλη απόσταση, δημιουργώντας έναν τοίχο με ζωντανά χρώματα. Τα φωτιστικά τοποθετήθηκαν ανά 3 μέτρα για ισορροπημένη εμφάνιση αλλά και για να υπάρχει ευκολία συντήρησης. Σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα, επιλέχθηκε η εξωτερική επιφάνεια με τον κατάλληλο τόνο και υφή, ώστε να ενισχύεται και να ανακλάται ο φωτισμός με ελκυστικό τρόπο.

   

  Στο εσωτερικό της εγκατάστασης, 316 φωτιστικά ArenaVision φωτίζουν τον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας κρυστάλλινα διαυγή θέαση για τους φιλάθλους και τους αθλητές. Οι προβολείς αυτοί επιτυγχάνουν το στόχο του φωτισμού του γηπέδου, καταναλώνοντας ταυτόχρονα ελάχιστη ενέργεια. Επιπλέον, τα φωτιστικά είναι ανεξάρτητα κατευθυνόμενα ώστε να διατηρούνται τα επίπεδα φωτός κάτω από τα 3500 lux για τηλεοπτικές μεταδόσεις, καλύπτοντας τις απαιτήσεις της FIFA. Έχοντας καλύψει όλους τους στόχους, το έργο ήταν μια μεγάλη επιτυχία για το Friends Arena.


  Ο φωτισμός όψεων με LED μπορεί να αλλάζει χρώματα στιγμιαία, ώστε ο εξωτερικός χώρος του σταδίου να αλλάζει και να αντανακλά τα χρώματα μιας ομάδας ή να προσαρμόζεται σε εποχιακές εκδηλώσεις. Όποιο και να είναι το χρώμα τους, οι εκπληκτικοί φωτεινοί τοίχοι μπορούν να γοητεύουν τους επισκέπτες από μακριά.

  • ColorGraze MX Powercore
   ColorGraze MX Powercore
   Με την κορυφαία του απόδοση φωτισμού, το oπτικό του σύστημα και τη σειρά σταθερών χρωμάτων και θερμοκρασιών χρωμάτων του, το ColorGraze MX Powercore μπορεί να χρησιμοποιείται για τ...
  • ArenaVision MVF404
   ArenaVision MVF404
   Ο προβολέας ArenaVision MVF404 – σχεδιασμένος για ανοιχτά στάδια – αυξάνει δραματικά τη θεατρική και συναισθηματική συνιστώσα των αθλητικών γεγονότων για τους θεατές και τηλεθεατές...

  Κάνοντας τους φιλάθλους
  περήφανους 

  Η Ομάδα

  Peab AB

  Εταιρεία κατασκευής/Πελάτης

  Helena Åkerberg, Lighthouse AB

  Αρχιτέκτονας φωτισμού

  Σχετικά έργα