Τώρα επισκέπτεστε τη διαδικτυακή τοποθεσία της Philips Lighting. Υπάρχει διαθέσιμη τοπική έκδοση.
Προτάσεις

  Αρχαία ιστορία,
  σύγχρονος φωτισμός

  Αιγυπτιακό Μουσείο, Ιταλία

   

  Ανακαλύψτε πώς ο φωτισμός μουσείων LED φωτίζει τα αρχαία έργα τέχνης με τον καλύτερο τρόπο.

  Άγαλμα στο Αιγυπτιακό Μουσείο, Ιταλία φωτισμένο με ενεργειακά αποδοτικά σποτ LED από την Philips Lighting

  Είναι πραγματικά εντυπωσιακό
  και ταυτόχρονα

  ικανοποιητικό ότι κανένας δεν πιστεύει ότι αυτός είναι φωτισμός LED. Χάρη στα ενεργειακά αποδοτικά σποτ MASTER LED, εξοικονομούμε περίπου 600 € το μήνα στον Τάφο του Kha και στο χώρο των αγαλμάτων.”

   

  - Eleni Vassilika, Διευθύντρια, Museo Egizio, Τορίνο

  Άγαλμα σε θρόνο στο Αιγυπτιακό Μουσείο που φωτίζεται από τελευταίας τεχνολογίας LED από την Philips Lighting
  Φωτίζοντας ένα άγαλμα στο Αιγυπτιακό Μουσείο, Ιταλία από την Philips Lighting

  Η πρόκληση του πελάτη

   

  Το Museo Egizio του Τορίνο (Αιγυπτιακό Μουσείο) φωτίζει την αρχαία ιστορία. Είναι το κορυφαίο παγκοσμίως ίδρυμα αφιερωμένο στην Αιγυπτιακή τέχνη, αμέσως μετά το Μουσείο του Καΐρου. Κάνοντας ανακαίνιση στις αίθουσες το 2010, το μουσείο είχε ανάγκη από φωτισμό που θα προσέδιδε σε κάθε αντικείμενο την προσοχή που του αξίζει, χωρίς προσθήκη επιπλέον θερμότητας.

  Ο κατάλληλος φωτισμός 

   

  Το Αιγυπτιακό Μουσείο του Τορίνο μπορεί να φιλοξενεί αρχαία κειμήλια αλλά δεν αγνοεί τη σύγχρονη τεχνολογία. Η διοίκηση του μουσείου συνεργάστηκε με τη Philips για την εκπλήρωση δύο βασικών στόχων. Πρώτον, ο φωτισμός έπρεπε να φωτίζει ζωντανά κάθε αντικείμενο χωρίς να παράγει πάρα πολύ σκιά. Δεύτερον, ο παλαιωμένος φωτισμός στο Statuario (χώρος αγαλμάτων) έπρεπε να αντικατασταθεί με μια εγκατάσταση που να αντιγράφει τον υφιστάμενο φωτισμό, ο οποίος είχε σχεδιαστεί από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνογράφο Dante Ferretti.

   

  Ο φωτισμός μουσείων LED μπήκε στο παιχνίδι. Η διοίκηση παλαιότερα ήταν αβέβαιη για την αλλαγή στο LED, αλλά όταν τα φώτα τοποθετήθηκαν, τα πλεονεκτήματα ήταν φανερά. Στον Τάφο του Kha, όπου εκτίθενται τόσα πολλά αντικείμενα, τα έργα ζωντάνεψαν με λαμπερό, θερμό φώς που ελαχιστοποιεί τις σκιές. Κάθε αντικείμενο πλέον έχει την προσοχή που πραγματικά του αξίζει.

   

  Στο χώρο των αγαλμάτων, ο προηγούμενος φωτισμός συμπλήρωνε με φανταστικό τρόπο τα αγάλματα. Ωστόσο, οι παλιοί μετασχηματιστές χαλούσαν και οι λαμπτήρες αλογόνου παρήγαγαν πολύ θερμότητα και σκόνη. Με την ευλογία του Dante Ferretti, μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε φώτα σποτ MASTER LED για αντικατάσταση. Η βασική ιδέα του φωτισμού δεν έχει αλλάξει, όμως τώρα ο χώρος των αγαλμάτων απολαμβάνει απόδοση θερμών χρωμάτων χωρίς υπερβολική θερμότητα.

   

  Ο νέος φωτισμός στο χώρο των αγαλμάτων χρησιμοποιεί μόλις 150 λαμπτήρες – 80 λιγότερους σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό φωτισμού. Επιπλέον, οι νέοι λαμπτήρες καταναλώνουν έως 80% λιγότερη ενέργεια και παράγουν πρακτικά μηδενική θερμότητα. Οι λογαριασμοί ρεύματος έχουν μειωθεί σημαντικά και χάρη στη μεγάλη διάρκεια ζωής του LED, απαιτείται πολύ λιγότερος χρόνος για συντήρηση.

  Προσθέτοντας ζωντάνια
  στις εκθέσεις

  Η Ομάδα

  Eleni Vassilika, Αιγυπτιακό Μουσείο

  Πελάτης

  Nicola Polzella, Philips Ilti Luce

  Συνεργάτης Philips