Τώρα επισκέπτεστε τη διαδικτυακή τοποθεσία της Philips Lighting. Υπάρχει διαθέσιμη τοπική έκδοση.
Προτάσεις

  Μεγάλα μυαλά

  φωτεινές σκέψεις

  Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Karolinska, Στοκχόλμη, Σουηδία

   

  Ανακαλύψτε πώς το πανεπιστήμιο Karolinska φέρνει ευεξία στον χώρο εργασίας

  Κοντινό πλάνο γυναίκας στο νοσοκομείο Karolinska

  Είχα πολύ 
  θετικές

  εμπειρίες. Αισθάνομαι πιο έξυπνη και πολύ απλά πιο ζωντανή. Αυτό φαίνεται να είναι το γραφείο του μέλλοντος.”

  -Emma Loven, Διευθύντρια Λειτουργίας στο Κέντρο Καινοτομίας

  Η πρόκληση του πελάτη


  Το Karolinska είναι ένα τεράστιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Με 15.000 εργαζόμενους και 1,5 εκατομμύριο ασθενείς ετησίως, είναι το μεγαλύτερο στη Σουηδία. Όταν τα γραφεία του διαμορφώθηκαν σε νέο σχέδιο ενιαίου χώρου το 2012, ο χώρος εργασίας αφέθηκε με το ανεπαρκές και διάσπαρτο σύστημα φωτισμού. Η Philips είχε τη λύση.
  Διάδρομος στο νοσοκομείο Karolinska

  Ο κατάλληλος φωτισμός

   

  Σε συνέχεια της μετάβασης σε ένα σχεδιασμό ενιαίου χώρου γραφείων, υπήρχε επιτακτική ανάγκη για μια νέα λύση φωτισμού. Η υφιστάμενη διαμόρφωση είχε διάσπαρτες οροφές εξαιτίας των αναρτώμενων από την οροφή ηχοαπορροφητικών πάνελ και οι λαμπτήρες φθορισμού Τ8 τρεμόπαιζαν και κούραζαν τα μάτια των εργαζόμενων.
   

  Το σύστημα Soundlight Comfort ήταν μια καλοδεχούμενη άφιξη. Αυτό το επαναστατικό σύστημα φωτισμού, εξελιγμένο από την Philips και την Ecophon, συνδυάζει την πιο σύγχρονη τεχνολογία στον φωτισμό και την ακουστική. Παράγει λαμπερό φωτισμό χωρίς θαμβώσεις και απαλύνει την ακουστική στο χώρο. Εγκαταστάθηκαν συνολικά 550 μονάδες μαζί με μια σειρά πάνελ οροφής χωρίς LED. Τα νέα φωτιστικά βελτίωσαν δραματικά τον φωτισμό και εξάλειψαν την ανάγκη για ξεχωριστά ηχοαπορροφητικά πάνελ.

  Η αναβάθμιση ήταν μια λαμπερή κίνηση. Τα γραφεία τώρα αποπνέουν μια κρυστάλλινη, σύγχρονη αίσθηση που ωθεί την δημιουργικότητα. Επιπλέον, μια μελέτη πάνω στα αισθήματα των εργαζομένων πριν και μετά την εγκατάσταση ήταν πολύ αποκαλυπτική. Οι εργαζόμενοι πριν είχαν βαθμολογήσει τον παλιό φωτισμό ως “αρκετά καλό”. Η νέα εγκατάσταση βαθμολογήθηκε ως “πολύ καλή” και οι εργαζόμενοι είναι “πολύ χαρούμενοι”. Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο ζωντανοί και συγκεντρωμένοι και τα γραφεία εξοικονομούν χρήματα χάρη στα ενεργειακά αποδοτικά LED.

  “Το φως κατανέμεται σωστά και είναι επαρκές για όλο τον χώρο των γραφείων. Σε συνδυασμό με την καλή ακουστική, προσφέρει αυξημένη ευελιξία, έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε το χώρο αποκλειστικά με βάση τις λειτουργικές μας ανάγκες.” - Emma Loven, Διευθύντρια Λειτουργίας

  Σχετικά έργα