Champagne: Η συνταγή φωτισμού για τον περιορισμό του αποχρωματισμού και της οξείδωσης των λιπιδίων του τυριού

Μελέτη AH XL

Πλούσιο, κρεμώδες τυρί

Μια επιλεγμένη ποικιλία από είδη τυριών από όλον τον κόσμο – είναι συχνά το αγαπημένο μέρος των καλοφαγάδων στο σουπερμάρκετ. Αλλά πώς μπορείτε να προβάλλετε καλύτερα τα προϊόντα σας διατηρώντας παράλληλα τη φρεσκάδα και την κορυφαία ποιότητα; Η απάντηση βρίσκεται σε μια συνταγή φωτισμού που ανταποκρίνεται σε όλες τις προσδοκίες.

SPAR Wespelaar Βέλγιο

Διατηρήστε τη φρεσκάδα

Αν και τα λίπη στο τυρί είναι αυτά που δίνουν σε αυτήν τη νόστιμη τροφή την ένταση της γεύσης της, είναι επίσης προβληματικά όταν πρόκειται για τον κατάλληλο φωτισμό αυτού του χώρου του σουπερμάρκετ. Όταν το τυρί εκτίθεται στο φως, τα λίπη (ή λιπίδια) αρχίζουν να οξειδώνονται – πρώτα αλλάζουν την εμφάνιση του τυριού και, στη συνέχεια, αλλοιώνουν τη γεύση και τη μυρωδιά του. Αυτή η διαδικασία συμβαίνει σε λίγες μόνο ημέρες. Ο αποχρωματισμός που προκαλείται από το φως και η οξείδωση των λιπιδίων μπορεί να αποτρέψουν τους πελάτες να αγοράσουν το προϊόν και θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόλαυσή τους από το τυρί, εάν αποφασίσουν να το αγοράσουν.

Απολαύστε το Champagne: τη συνταγή φωτός LED για τη διατήρηση της φρεσκάδας του τυριού

Η έρευνά μας:

  • Το φάσμα του φωτός επηρεάζει σημαντικά τον βαθμό οξείδωσης των λιπιδίων. Ο βαθμός οξείδωσης που δημιουργείται από τους συμβατικούς λαμπτήρες είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από όταν το τυρί φωτίζεται από LED. Η βελτιστοποίηση του φάσματος LED μπορεί να μειώσει περαιτέρω την οξείδωση των λιπιδίων.
  • Η οξείδωση των λιπιδίων στο τυρί μπορεί να προχωρήσει σε βάθος έως και 0,5 cm.
  • Ανακαλύψαμε ότι μόλις το τυρί εκτεθεί στο φως, η διαδικασία οξείδωσης των λιπιδίων συνεχίζεται στο σκοτάδι. Εάν το κατάστημα χρησιμοποιεί παραδοσιακό φωτισμό, η αύξηση στο σκοτάδι είναι μεγαλύτερη από ό,τι όταν χρησιμοποιούνται LED.

Γράφημα 1α. Βαθμός οξείδωσης λιπιδίων

Επίδραση του φάσματος και της φωτεινότητας στην οξείδωση των λιπιδίων. Δεδομένα μετά από 10 ημέρες φωτισμού. Η κόκκινη γραμμή κατωφλίου βασίζεται σε αισθητηριακές αξιολογήσεις στη βιβλιογραφία: πάνω από αυτήν τη γραμμή η οσμή και η γεύση επηρεάζονται από το φως.

Γράφημα 1β. Επίπεδο αποχρωματισμού

Επίδραση του φάσματος και της διάρκειας έκθεσης στο φως στον αποχρωματισμό. Αποτελέσματα για επίπεδο φωτισμού 1000 lx.

Κάντε το τμήμα τυροκομικών πιο ελκυστικό με φωτισμό Champagne

Με βάση την έρευνα, αναπτύξαμε μια ειδική "συνταγή" φωτός LED, με ρύθμιση του φάσματος ειδικά για φρέσκα τρόφιμα. Την ονομάσαμε "Champagne" και μεταφράζεται σε:

  • Παρουσιάστε το τυρί με ελκυστικό τρόπο.
  • Βοηθήστε στη διατήρηση της φρεσκάδας του.

Επικοινωνία

Απευθυνθείτε στο τοπικό κέντρο εξυπηρέτησης για ερωτήσεις και αιτήματα.

Αρχεία προς λήψη

Περισσότερα για τον φωτισμό για...