Champagne: Η συνταγή φωτισμού για τον περιορισμό του αποχρωματισμού και της οξείδωσης των λιπιδίων του τυριού

Μελέτη AH XL

Πλούσιο, κρεμώδες τυρί

Μια επιμελημένη επιλογή τυριών από όλο τον κόσμο είναι συχνά το αγαπημένο μέρος ενός καλοφαγά στο σούπερ μάρκετ. Αλλά πώς μπορείτε να προβάλλετε καλύτερα τα προϊόντα σας διατηρώντας παράλληλα τη φρεσκάδα και την κορυφαία ποιότητα; Η απάντηση βρίσκεται σε μια συνταγή φωτισμού που ανταποκρίνεται σε όλες τις προσδοκίες.

SPAR Wespelaar Βέλγιο

Διατηρήστε τη φρεσκάδα

Τα λίπη στο τυρί είναι αυτά που προσδίδουν σε αυτήν τη νόστιμη τροφή τον γευστικό πλούτο της, αποτελούν ωστόσο πρόβλημα όσον αφορά τον κατάλληλο φωτισμό του συγκεκριμένου χώρου στο σούπερ μάρκετ. Όταν το τυρί εκτίθεται στο φως, τα λίπη (ή τα λιπίδια) αρχίζουν να οξειδώνονται, αλλάζοντας πρώτα την εμφάνιση του τυριού και, στη συνέχεια, τη γεύση και την οσμή του. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα σε λίγες μόνο ημέρες. Ο αποχρωματισμός και η οξείδωση των λιπιδίων που προκαλεί το φως μπορεί είναι αποτρεπτικοί παράγοντες για τους πελάτες που επιθυμούν να αγοράσουν το προϊόν και θα επηρέαζαν ενδεχομένως την απόλαυση του τυριού, εάν τελικά αποφάσιζαν να το αγοράσουν.

Απολαύστε το Champagne: τη συνταγή φωτός LED για τη διατήρηση της φρεσκάδας του τυριού

Η έρευνά μας:

  • Η επίδραση του φάσματος του φωτός στον βαθμό οξείδωσης των λιπιδίων είναι μεγάλη. Η οξείδωση που προκαλείται στο τυρί λόγω φωτισμού με συμβατικούς λαμπτήρες είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από όταν χρησιμοποιούνται λαμπτήρες LED. Η βελτιστοποίηση του φάσματος LED μπορεί να μειώσει περαιτέρω την οξείδωση των λιπιδίων.
  • Η οξείδωση των λιπιδίων στο τυρί μπορεί να προχωρήσει σε βάθος έως και 0,5 cm.
  • Ανακαλύψαμε ότι όταν το τυρί εκτεθεί στο φως, η διαδικασία οξείδωσης των λιπιδίων συνεχίζεται στο σκοτάδι. Εάν το κατάστημα χρησιμοποιεί παραδοσιακό φωτισμό, η αύξηση στο σκοτάδι είναι μεγαλύτερη από όταν χρησιμοποιούνται λαμπτήρες LED.

Γράφημα 1α. Βαθμός οξείδωσης λιπιδίων

Επίδραση του φάσματος και της φωτεινότητας στην οξείδωση των λιπιδίων. Δεδομένα μετά από 10 ημέρες φωτισμού. Η κόκκινη γραμμή κατωφλίου βασίζεται σε αισθητηριακές αξιολογήσεις στη βιβλιογραφία: πάνω από αυτήν τη γραμμή η οσμή και η γεύση επηρεάζονται από το φως.

Γράφημα 1β. Επίπεδο αποχρωματισμού

Επίδραση του φάσματος και της διάρκειας έκθεσης στο φως, όσον αφορά τον αποχρωματισμό. Αποτελέσματα για επίπεδο φωτισμού 1000 lux.

Κάντε το τμήμα τυροκομικών πιο ελκυστικό με φωτισμό Champagne

Με βάση την έρευνα, αναπτύξαμε μια συνταγή φωτός LED με ρύθμιση του φάσματος ειδικά για φρέσκα τρόφιμα, που ονομάζεται Champagne και η οποία μεταφράζεται σε:

  • Παρουσιάστε το τυρί με ελκυστικό τρόπο.
  • Βοηθήστε στη διατήρηση της φρεσκάδας του.

Επικοινωνία

Απευθυνθείτε στο τοπικό κέντρο εξυπηρέτησης για ερωτήσεις και αιτήματα.

Αρχεία προς λήψη

Περισσότερα για τον φωτισμό για...