Τώρα επισκέπτεστε τη διαδικτυακή τοποθεσία της Philips Lighting. Υπάρχει διαθέσιμη τοπική έκδοση.
Προτάσεις

  Αισθανθείτε πιο ασφαλείς

  τη νύχτα

  Ασφάλεια


  Το φως παίζει σημαντικό ρόλο στο κατά πόσο αισθανόμαστε ασφαλείς έξω τη νύχτα. Σε σημεία με κακό φωτισμό είναι δυσκολότερη η αναγνώριση προσώπων, ενώ είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς κάποιον που παραμονεύει στη σκιά. Μια έρευνα στην Πολωνία κατέληξε ότι από ένα σύνολο συμμετεχόντων στην έρευνα, που περπατούσαν σε μια περιοχή χωρίς φωτισμό, σχεδόν τρία τέταρτα αυτών φοβόντουσαν για την ασφάλειά τους.
  Γυναίκες περπατούν σε ένα δρόμο που φωτίζεται αποτελεσματικά από τη Philips

  Καθησυχαστείτε με λευκό φως  

   

  Το λευκό φως προσφέρει νέα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. Παρέχοντας κορυφαία απόδοση χρωμάτων και υψηλότερη αντιληπτή φωτεινότητα, κάνει ευκολότερη τη διάκριση αντικειμένων, χρωμάτων, σχημάτων και άλλων λεπτομερειών. Ακόμη και από απόσταση, η αναγνώριση προσώπων βελτιώνεται με το λευκό φως, γεγονός που βοηθά στην απομάκρυνση του άγχους. Το λευκό φως παρέχει επίσης τον πιο ισορροπημένο φωτισμό χωρίς σκοτεινές περιοχές που μπορεί να προκαλούν φόβο.

   

  Ένας δρόμος που φωτίζεται με λευκό φωτισμό Philips κάνει τους πολίτες να αισθάνονται ασφαλέστεροι

  Δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο ασφάλειας  


  Το λευκό φως δημιουργεί μια αυτοτροφοδοτούμενη αλυσίδα γεγονότων – ένας ‘φαύλος κύκλος’ – που οδηγεί σε μεγαλύτερη ασφάλεια. Εάν οι κάτοικοι αισθάνονται ασφαλέστεροι στους δρόμους, θα τους χρησιμοποιούν και περισσότερο. Με μεγαλύτερους αριθμούς ανθρώπων να περπατούν και να κάνουν ποδήλατο έξω, οι δρόμοι θα είναι λιγότερο έρημοι και πιο φιλικοί.

   

  Με την παρουσία περισσότερων ανθρώπων έξω, οι πράξεις βανδαλισμού και οι εγκληματικές πράξεις αποθαρρύνονται, κάνοντας την πόλη ακόμη πιο ελκυστική σε κατοίκους και επισκέπτες.

  Μείωση της εγκληματικότητας, αντιμετώπιση του φόβου  


  Το λευκό φως μπορεί στην πράξη να βοηθά να γίνει η κοινωνία ασφαλέστερη. Πρόσφατες έρευνες ισχυρίζονται με μεγάλη βεβαιότητα ότι ο αυξημένος φωτισμός και η ομοιομορφία ελαττώνει το φόβο εγκληματικών ενεργειών, ενώ το λευκό φως βοηθά στη σύλληψη των παραβατών του νόμου.

   

  Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του δημοτικού συμβουλίου του Neath Port Talbot στην Ουαλία, “Το λευκό φως βοηθά στη μείωση των εγκληματικών ενεργειών βελτιώνοντας τα επίπεδα φωτισμού και αυξάνοντας το βαθμό αναγνώρισης προσώπων και χρωμάτων. Το γεγονός αυτό αποθαρρύνει τα εγκληματικά στοιχεία και βοηθά την αστυνομία.” Το λευκό φως βελτιώνει επίσης την ποιότητα της εικόνας των καμερών παρακολούθησης, βοηθώντας στην παροχή ισχυρότερων τεκμηρίων.

  Αστυνομικός που παρακολουθεί τις κάμερες ασφαλείας
  Δημιουργία ενός ασφαλέστερου χώρου στάθμευσης με λευκό φως της Philips

  Καταπολέμηση των εγκληματικών ενεργειών με φωτισμό: μια συγκριτική μελέτη

   

  Το 2000, έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου του Cambridge, εξέτασαν τις επιδράσεις ενός βελτιωμένου οδικού φωτισμού στην εγκληματικότητα σε δύο αστικές περιοχές του ΗΒ. Στο Dudley, οι εγκληματικές ενέργειες μειώθηκαν κατά 41% στην εξεταζόμενη περιοχή, σε σύγκριση με μια μείωση 15% στην περιοχή ελέγχου.

   

  Στο Stoke, οι εγκληματικές ενέργειες μειώθηκαν κατά 43% στην εξεταζόμενη περιοχή και κατά 45% σε δύο γειτονικές περιοχές, σε σύγκριση με μια μείωση μόλις 2% σε δύο περιοχές ελέγχου. Το συμπέρασμα ήταν ότι τα οφέλη από τη μείωση των εγκληματικών ενεργειών ξεπέρασε το οικονομικό κόστος των βελτιώσεων οδικού φωτισμού κατά 2,4 έως 10 φορές μετά από ένα χρόνο. Η συσχέτιση μεταξύ των ποσοστών εγκληματικών ενεργειών και του φωτισμού υποδηλώνει ότι τα νέα φωτιστικά όχι μόνο βοηθούν στην καταπολέμηση των εγκληματικών ενεργειών, αλλά και αποπληρώνονται μειώνοντας την εγκληματική δραστηριότητα.