Το πρώτο γυμναστήριο στην Ολλανδία με φως UV-C για την απολύμανση του αέρα

't Klaslokaal

't Klaslokaal

Bloemendaal, Ολλανδία

Με την εγκατάσταση συσκευών απολύμανσης των άνω στρωμάτων του αέρα της Philips με ακτινοβολία UV-C, το 't Klaslokaal είναι το πρώτο γυμναστήριο που απολυμαίνει τον αέρα σε χώρους προπόνησης στην Ολλανδία.

Στο γυμναστήριό μας εφαρμόζονται όλοι οι κανονισμοί υγιεινής και αποστασιοποίησης σύμφωνα με τις οδηγίες του RIVM1. Είμαι πεπεισμένος ότι οι λαμπτήρες UV-C προσφέρουν την πολύτιμη συμβολή τους στη διατήρηση της απολύμανσης του αέρα στα ανώτερα τμήματα των χώρων προπόνησής μας. Γυμνάζεστε σε ένα απολυμασμένη αίθουσα και είμαστε οι πρώτοι που το εισάγουμε στην Ολλανδία. Πιστεύω ότι μεγάλο μέρος του προβλήματος οφείλεται στα αερολύματα και θέλω να είμαι «πρωτοποριακός», να είμαι μέρος της λύσης. Εάν φτάσει και το δεύτερο κύμα, θα είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό.¹
- Toby Timmers, zaakvoerder 't Klaslokaal ¹Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Περιβάλλοντος στην Ολλανδία
Συσκευή απολύμανσης των άνω στρωμάτων του αέρα με ακτινοβολία UV-C της Philips τοποθετημένη στο t' Klaslokaal

Πρόκληση για τους πελάτες

Το 't Klaslokaal είναι ένα γυμναστήριο με έδρα το Bloemendaal της Ολλανδίας. Όταν ξεκίνησε η πανδημία COVID-19 και ανακοινώθηκε το απαγορευτικό, ο ιδιοκτήτης Toby Timmers έπρεπε να προσαρμοστεί γρήγορα και να σκεφθεί νέους τρόπους για να αποφύγει την προσωπική χρεοκοπία. Παρ' όλες τις προσπάθειες και τις προσαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων αεροβικής μέσω Zoom και των μαθημάτων στο πάρκινγκ, η επιχείρηση υπέφερε. Χρειάστηκε να κλείσει το πριβέ γυμναστήριό του για γυναίκες και να προσαρμοστεί.

Το πρώτο γυμναστήριο στην Ολλανδία με φως UV-C για την απολύμανση του αέρα σε χώρους προπόνησης

Ο κατάλληλος φωτισμός

Όντας επιχειρηματίας, ο Timmers εφηύρε εκ νέου τον εαυτό του και ανέπτυξε μια νέα ιδέα: ένα απολυμασμένο γυμναστήριο, όπου μπορεί κανείς να ασκηθεί εύκολα σε απόσταση 1,5 m από τον διπλανό του, χωρίς να ανησυχεί μήπως είναι πολύ κοντά σε άλλους σε έναν εσωτερικό χώρο όπου μπορεί να εξαπλωθεί ο ιός. Εκτός από τον εξαιρετικό εξαερισμό, εγκατέστησε στο γυμναστήριό του τέσσερις μονάδες απολύμανσης των άνω στρωμάτων του αέρα με ακτινοβολία UV-C της Philips, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε οροφές για την απολύμανση των άνω στρωμάτων του αέρα ενός δωματίου, σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Σύστημα οροφής για τον εξαερισμό, την κυκλοφορία και την απολύμανση του αέρα με ακτινοβολία UV-C της Philips

Οι ακτίνες UV-C κατανέμονται στο επίπεδο της συσκευής και προς τα επάνω, επιτρέποντας την αθόρυβη απολύμανση μεγάλου όγκου αέρα στις επάνω περιοχές ενός δωματίου, ενώ η επιχειρηματική δραστηριότητα συνεχίζεται κάτω από το επίπεδο της συσκευής. Περιλαμβάνεται λαμπτήρας TUV PL-S της Philips: 4x9 W. Το φως UV-C έχει αποδειχθεί ότι αδρανοποιεί αποτελεσματικά τους παθογόνους παράγοντες υπό δοκιμή.1

1Reed, N.G. 2010. The history of ultraviolet germicidal irradiation for air disinfection. Public Health Reports January-February, 125(1):15–27.

Σχετικές περιπτώσεις

Περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στο ποδόσφαιρο χρησιμοποιώντας φωτισμό απολύμανσης με ακτινοβολία UV-C

Η PSV Eindhoven επιλέγει τον φωτισμό απολύμανσης αέρα με ακτινοβολία UV-C της Philips για την προστασία του γηπέδου από βακτήρια και ιούς

Πισίνες Veenendaal

Δείτε πώς η εγκατάσταση φωτισμού LED της Philips στις χλωριωμένες πισίνες Veenendaal μειώνει την αναστάτωση και βελτιώνει την ασφάλεια.