Ο φωτισμός LED κάνει πάταγο στις πισίνες Veenendaal

Veenendaal Swimming Pools, Ολλανδία

Veenendaal Swimming Pools, Ολλανδία

Ο φωτισμός LED έφερε πραγματική επανάσταση στην υλοποίηση του φανταστικού αθλητικού οράματος στις πισίνες Veenendaal.

Henk de Man
Οι πισίνες De Vallei στο Veenendaal είναι το πρώτο έργο όπου ένας χώρος πισίνας εξοπλίστηκε με συστήματα φωτισμού LED που «αντέχουν στις συνθήκες μιας πισίνας» - χάρη σε μια ειδική επίστρωση που παρέχει προστασία από συγκεκριμένους διαβρωτικούς παράγοντες του περιβάλλοντος, όπως είναι οι υδρατμοί, το χλώριο και τα προϊόντα καθαρισμού.
- Henk de Man, Υπεύθυνος διαχείρισης λογαριασμών, TechTron Group BV, Εμπειρογνώμονας στις τεχνολογίες LED της Philips από το 2012
Gen2

Πρόκληση για τους πελάτες

Με την παλιά εγκατάσταση φωτισμού, τα φώτα θα έπρεπε να αντικαθίστανται μία φορά κάθε δύο χρόνια, για αυτόν τον λόγο θα έπρεπε να αποστραγγίζεται το νερό από την πισίνα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των πισινών και την αναστάτωση των πελατών. Αναζητήθηκε ένα νέο σύστημα φωτισμού το οποίο δεν θα ήταν μόνο δυναμικό ως προς τη δυνατότητα αλλαγής της ατμόσφαιρας και την ευελιξία, αλλά και ενεργειακά αποδοτικό και με μεγάλη διάρκεια ζωής. Με αυτόν τον τρόπο η αναστάτωση ελαχιστοποιήθηκε.

Ο κατάλληλος φωτισμός

«Πριν από μερικά χρόνια, μια από αυτές τις συναντήσεις μας έφερε σε επαφή με την Sportservice Veenendaal», λέει ο Henk de Man, Υπεύθυνος διαχείρισης λογαριασμών στην TechTron και επίσης αναγνωρισμένος Εμπειρογνώμονας στις τεχνολογίες LED της Philips. 

«Ένα από τα πλεονεκτήματα του νέου φωτισμού LED είναι το ψυχρό χρώμα φωτισμού και η ομοιόμορφη κατανομή, που μειώνουν την αντανάκλαση στο νερό», λέει ο De Man. «Ως αποτέλεσμα, το προσωπικό της πισίνας έχει καλύτερη ορατότητα».

Όπου η επιλογή του φωτισμού ήταν προηγουμένως «ενεργοποίηση» ή «απενεργοποίηση», τώρα είναι εφικτή η επιλογή διαφόρων επιπέδων φωτισμού. Ανάλογα με την κολυμβητική δραστηριότητα, τα επίπεδα φωτός μπορούν να αυξηθούν ή να μειωθούν εξοικονομώντας κόστος συντήρησης. Παλαιότερα, τα φωτιστικά έπρεπε να αντικαθίστανται μία φορά κάθε δύο χρόνια και για αυτόν τον λόγο έπρεπε να αποστραγγίζεται το νερό από την πισίνα. Αυτό δεν θα είναι πλέον απαραίτητο για τα πρώτα 10 χρόνια».

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε κανένα φωτιστικό για τα πρώτα δέκα χρόνια

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε κανένα φωτιστικό για τα πρώτα δέκα χρόνια

Η ομάδα

Sportservice Veenendaal

Πελάτης

Veenendaal, Ολλανδία

Τοποθεσία

GentleSpace gen2

Προϊόν Philips

Σχετικές περιπτώσεις