Υποστήριξη προσπαθειών που καταβάλλονται σε παγκόσμιο επίπεδο για την προστασία του περιβάλλοντος

Τα γραφεία της Bosch φωτίζονται από τη Philips

Bosch, Γερμανία

Ανακαλύψτε πώς η Bosch χρησιμοποιεί τον φωτισμό γραφείου για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρας παραγωγικής εργασίας και να εξοικονομήσει ενέργεια.

Ως ηγέτες στην καινοτομία σε πολλούς τομείς, θέτουμε υψηλά πρότυπα και σε ό,τι αφορά τα προϊόντα τρίτων κατασκευαστών. Αυτός είναι ο λόγος που επιλέξαμε τη νέα σειρά φωτιστικών LED CoreLine, τα οποία πληρούν τα ακριβή πρότυπά μας για ποιότητα φωτισμού και χαμηλό κόστος.
- Günter Obwieser, Επικεφαλής Διαχείρισης Εγκαταστάσεων, Robert Bosch GmbH, Εργοστάσιο Μονάχου
Ανοιχτός χώρος γραφείων στην Bosch, Γερμανία, φωτισμένος με συστήματα φωτισμού της Philips

Πρόκληση για τους πελάτες

Η Bosch συμβάλλει στη διαμόρφωση της ιστορίας. Για 125 χρόνια, το όνομά της είναι συνώνυμο με τις μελλοντικές εφευρέσεις και την τεχνολογία του αύριο. Σήμερα, δεσμεύεται να υποστηρίζει το περιβάλλον και την κοινωνία στο έργο της. Στο πλαίσιο των ανακαινίσεων της στα γραφεία του εργοστασίου του Μονάχου, αναζήτησε μια συνολική λύση φωτισμού.

Ο κατάλληλος φωτισμός

Η Bosch χρειαζόταν πολλά από τον φωτισμό των γραφείων της. Το νέο σύστημα θα έπρεπε να ενσωματωθεί στην αρχιτεκτονική του χώρου και να επιτύχει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και συντήρησης με χαμηλό κόστος επένδυσης. Ήταν ζωτικής σημασίας ο φωτισμός να ελέγχεται εύκολα και να προσφέρει υψηλή άνεση στους εργαζόμενους.

Πραγματοποιήσαμε ένα πιλοτικό έργο για να αναδείξουμε τα δυνατά σημεία του φωτισμού LED. Τοποθετήθηκαν χωνευτά φωτιστικά LED Coreline, που παρέχουν ευχάριστο φως σε χώρους γραφείων και ιδιωτικών δωματίων επιφάνειας 240 τ.μ. Τα συστήματα φωτισμού, τα οποία εναρμονίζονται θαυμάσια με την αρχιτεκτονική του κτηρίου, προσφέρουν επίσης φωτισμό χωρίς θάμβωση, γεγονός που συμβάλλει στη συγκέντρωση των εργαζομένων.

Ο φωτισμός ελέγχεται χρησιμοποιώντας πολλαπλούς αισθητήρες OccuSwitch DALI. Οι αισθητήρες ενεργοποιούνται αυτόματα και ρυθμίζουν την ένταση του φωτισμού σε ενιαίους χώρους ανοιχτών γραφείων ανάλογα με την πληρότητα και το διαθέσιμο φως ημέρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς το φως ανάβει μόνο όταν και όπου απαιτείται. Έξυπνες λύσεις, αποτελέσματα διαρκείας.

Τα νέα συστήματα φωτισμού γραφείων μείωσαν την κατανάλωση ρεύματος κατά 52%. Με τη βέλτιστη χρήση του φωτός ημέρας και των λειτουργιών πληρότητας, θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας έως και 72%. Μετά από πέντε χρόνια, η εξοικονόμηση κόστους θα υπερβεί τα 15.000 ευρώ ή τα 126 ευρώ ανά μήνα και οι ετήσιες εκπομπές CO2 θα μειωθούν κατά 8 τόνους τουλάχιστον.

Βοηθήστε τους συναδέλφους να παραμείνουν συγκεντρωμένοι

Βοηθήστε τους συναδέλφους να παραμείνουν συγκεντρωμένοι

Η ομάδα

Robert Bosch GmbH , Gasoline Systems

Πελάτης

Günter Obwieser, Robert Bosch GmbH

Διαχείριση εγκατάστασης

Martin Stark, Dirk Seifert

Signify

Σχετικές περιπτώσεις