Φωτίζοντας τον δρόμο με συσκευές απολύμανσης των άνω στρωμάτων αέρα με ακτινοβολία UV-C της Philips για ασφαλή επιστροφή στην εργασία

Forte Partners

Κτήριο γραφείων Forte Partners

Βουκουρέστι, Ρουμανία

Στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19, η Forte Partners έπρεπε να προσαρμοστεί τάχιστα, ώστε να καθησυχάσει τους ενοίκους της και να τους πείσει να επιστρέψουν στο γραφείο.

Στο γραφείο μας έχουμε εγκαταστήσει φωτιστικά απολύμανσης των άνω στρωμάτων του αέρα, τα οποία χρησιμοποιούνται επειδή υπάρχουν άτομα που εργάζονται στον περιβάλλοντα χώρο εντός της εγκατάστασης και τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε κατάλληλο ύψος, ώστε να αποτρέπεται η έκθεση στην πηγή φωτός UV-C. Με τον φυσικό αερισμό του δωματίου, ο απολυμασμένος αέρας από τα άνω τμήματα του δωματίου ανακυκλώνεται με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και επομένως θεωρούμε ότι αποτελεί την τέλεια εφαρμογή για τα γραφεία μας και άλλα κατοικημένα κτήρια.
- Stephen Burke, Διευθυντής Κατασκευών της Forte Partners
Πρόκληση για τους πελάτες της Forte Partners

Πρόκληση για τους πελάτες

Στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19, η Forte Partners έπρεπε να προσαρμοστεί τάχιστα, ως εκ τούτου αναζητούσε τις πλέον αποτελεσματικές διαδικασίες και μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να καθησυχάσει τους ενοίκους της και να τους πείσει να επιστρέψουν στο γραφείο. Με αυξημένη έμφαση στην καθαριότητα, ο κύριος στόχος της ήταν να δώσει στους χρήστες του κτηρίου την ευκαιρία να επικεντρωθούν στις καθημερινές δραστηριότητές τους, χωρίς να ανησυχούν για θέματα υγείας εντός του γραφείου.

Η ιδέα και η λύση

Ως καινοτόμος προγραμματιστής, η Forte Partners χρειαζόταν μια επαναστατική, αποτελεσματική λύση για το κτήριο της έδρας της. Ως εκ τούτου, υπήρξε ο πρώτος συνεργάτης που υιοθέτησε τη λύση UV-C στα κεντρικά γραφεία της, εγκαθιστώντας 6 φωτιστικά απολύμανσης των άνω στρωμάτων του αέρα με ακτινοβολία UV-C της Philips στους χώρους των γραφείων και στις αίθουσες συσκέψεων. Η Forte Partners κατέστη πρωτοπόρος στη χρήση της τεχνολογίας απολύμανσης αέρα με ακτινοβολία UV-C, παρουσιάζοντάς την και στους ενοίκους της για να τους αποδείξει ότι είναι δυνατή η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τη διαμονή και την εργασία των ανθρώπων.

Οι συσκευές απολύμανσης των άνω στρωμάτων του αέρα της Philips έχουν σχεδιαστεί ώστε να καθαρίζουν τον αέρα εξουδετερώνοντας όλα τα μικρόβια, τους ιούς και τα βακτήρια. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται στον τομέα της απολύμανσης για περισσότερα από 35 χρόνια. Το 2020, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, μπορέσαμε να τις δοκιμάσουμε και να τις πιστοποιήσουμε για γενική χρήση. 

Η δέσμη των ακτίνων UV-C ελέγχεται από ειδικούς ανακλαστήρες και το σχέδιο της περσίδας. Αυτό επιτρέπει την απολύμανση του αέρα σε έναν χώρο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι καθημερινές επιχειρηματικές δραστηριότητες μπορούν να συνεχιστούν κάτω από την περιοχή όπου λειτουργεί η συσκευή. 

Τα φωτιστικά απολύμανσης των άνω στρωμάτων του αέρα με ακτινοβολία UV-C απολυμαίνουν συνεχώς τον χώρο. Ο αέρας κυκλοφορεί στα ανώτερα στρώματα αέρα σε ένα δωμάτιο μέσω της φυσικής μεταφοράς. Μόλις απολυμανθεί από τα φωτιστικά, ο απολυμασμένος αέρας ρέει προς το κάτω μέρος όπου αναμιγνύεται με τα χαμηλότερα στρώματα του αέρα στον χώρο του γραφείου.

Αυτό σημαίνει ότι τα φωτιστικά μπορούν να λειτουργούν ενώ οι άνθρωποι βρίσκονται στο δωμάτιο, επιτρέποντας στους χρήστες του κτηρίου να παραμένουν ασφαλείς και επικεντρωμένοι στις καθημερινές τους εργασίες. Αυτή η λύση είναι κατάλληλη για κάθε κλειστό περιβάλλον, όπου οι άνθρωποι χρειάζονται προστασία, από χώρους γραφείων, όπως κάναμε εδώ στην Forte Partners, αλλά και σχολεία, καταστήματα, ακόμη και εργοστάσια.

Σχετικές περιπτώσεις

Bosch

Ανακαλύψτε πώς η Bosch χρησιμοποιεί τον φωτισμό γραφείου για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα παραγωγικής εργασίας και να εξοικονομήσει ενέργεια.

Sonepar

Η Sonepar Connect στο Reims της Γαλλίας επιλέγει φωτιστικά απολύμανσης των άνω στρωμάτων του αέρα με ακτινοβολία UV-C της Philips για να την απολύμανση του αέρα στα δωμάτιά της από βακτήρια και ιούς.

Philips UV-C Upper Air

Η Mašinoprojekt Kopring ad, μια κατασκευαστική εταιρεία από το Βελιγράδι της Σερβίας, επέλεξε το σύστημα απολύμανσης των άνω στρωμάτων του αέρα με ακτινοβολία UV-C της Philips για την απολύμανση της αίθουσας συσκέψεων της